Stotine mladih cura inspirirano iskustvima uspješno ostvarenih žena u ICT- u
Stotine mladih cura inspirirano iskustvima uspješno ostvarenih žena u ICT- u

Stotine mladih cura inspirirano iskustvima
uspješno ostvarenih žena u ICT- u

U utorak, 25. travnja, s početkom u 13 sati, na Visokom učilištu Algebra, po deveti put je održana konferencija pod nazivom ICT Supergirls, u organizaciji hrvatske travel tech kompanije Lemax, a kao dio globalnog pokreta „Girls in ICT“, kojemu je u fokusu osnaživanje djevojaka i žena za ostvarivanjem karijere u ICT sektoru i STEM djelatnostima.

Konferencija ICT Supergirls

Događaj je otvorila Nataša Kapov Kostovski, voditeljica u Lemaxu, a ujedno i organizatorica ICT Supergirls konferencije koja se prisjetila samih početaka ICT-a te najavila jubilarnu 10. konferenciju koja nas čeka iduće godine.

ICT Supergirls

Svoj profesionalni, ali i životni put, ispričale su nam Tea Zavacki, biznis mentorica i konzultantica, Tanja Džido, savjetnica za osobni brending i LinkedIn marketing, i Sandra Kujundžić Drašković, potpredsjednica za poslovnu inteligenciju švedskog BPO-a na globalnom tržištu.

Tanja Dzido

Kroz panel “Kako do karijere u IT-ju uz mentoring”, koji je moderirala Nataša Kapov Kostovski, jedna od osnivačica Mentoring Byte programa. Nikolina Horak, Tea Juzbašić i Marina Grljušić objasnile su nam o kakvu je programu riječ te zašto on ima važnu ulogu u društvu. Također su posjetiteljicama pružile mogućnost za prijavu na inicijativu koja mladim ljudima pruža podršku IT mentora.

Druga panel – rasprava bavila se pitanjem: ”Kako do karijere u IT svijetu?”. Panel je moderirala Valentina Klasić, a pridružile su joj se zaposlenice Lemaxa – Karla Kovač, Monika Robić i Anita Harašić. Prisjetile su se prepreka s kojima su se suočile i objasnile na koji način su ih savladale te time uspješno ublažile mišljenje da ženama nije mjesto u IT industriji.

Konferenciju je zatvorila serijska poduzetnica, spisateljica i poslovna savjetnica Kristina Ercegović, s temom: ”Svaka žena treba imati svoj novac”. Dodatak čarobnoj atmosferi bio je nastup ženskog zbora FER – a Rezonanca koji je skladno upakirao kraj ovogodišnje priče. Intenzivno, emotivno i motivirajuće. Energija s događaja zasigurno će ostati zapamćena još neko vrijeme.

Za više informacija, posjeti Lemax ICT Supergirls web te zaprati Facebook i Instagram i ostani u tijeku sa svim nadolazećim novostima.

Učitati još
Zatvori