Odlična knjiga o korgijima – kraljičinim omiljenim ljubimcima

Svi ljubitelji serije The Crown na Netflixu naprosto će uživati u knjizi o kraljičinim omiljenim mezimcima – korgijima. Britanska kraljica Elizabeta II. svoju ljubav prema psima nikada nije skrivala. Često se s njom pojavljuju na imanju, a nije ih izostavila niti s obiteljskih portreta. Krajem prošle godine izašla je dugoočekivana knjiga u kojoj su korgiji u glavnoj ulozi. All The Queen’s Corgis napisala je Penny Junor na stranicama knjige koju nećete ispuštati iz ruku dok ju ne pročitate do kraja.

Kraljičini korgiji dobili su i svoju knjigu

Dobro je poznato da kraljica Elizabeta gotovo nigdje, osim na javne funkcije, ne ide bez svog omiljenog društva. Korgiji su njezina omiljena pasmina još otkad je bila dijete. Zanimljive detalje s dvora o psićima koji su postali simbol kraljevskih dvora čekaju vas na stranicama knjige All The Queen’s Corgis. Jeste li čuli za dorgije? Naime, spisateljica čitateljima daje sočne detalje koji će izmamiti osmijeh na lice. Dorgiji su nastali sasvim slučajno kada se jedan od kraljičinih korgija ‘zagledao’ u jazavčaricu princeze Margaret, kraljičine sestre.

Simbol kraljevskih dvora

Korgiji su već dobro poznato društvo o kojem kraljica osobno vodi posebnu brigu. Putuje s njima vlakom i u osobnom automobilu, hrani ih i bira imena za nove članove. O njezinoj ljubavi svjedočit će svi oni koji su se našli u blizini i vidjeli posebnu vezu koju kraljica ima sa svojim četveronožnim prijateljima. Penny Junor cijelu priču začinila je informacijama manje poznatima javnosti. Kako se korgiji ponašaju prema osoblju, koja je hijerarhija među njima te kako se slažu s ostalim životinjama u palači… Tražite li još uvijek dobro ljetno štivo, a volite priče s engleskog dvora s ovom knjigom nećete pogriješiti.

Foto: Unsplash, Amazon

0