Knjiga pariške ikone stila koju jedva čekamo pročitati

Knjiga pariške ikone stila koju
jedva čekamo pročitati

Objavu dijeli Jeanne (@jeannedamas)

Novi val chic Francuskinja prije nekoliko nas je sezona upoznao s Jeanne Damas, cool Parižankom koju svakodnevno volimo pratiti na Instagramu. Jeanne ondje ima publiku od 600.000 followera, kojima je kroz fotografije bitno približila svoj život, modni stil i beauty rutinu, otvorila vrata svog stana svim znatiželjnim pogledima i, čini se, suptilno otkrivala svoja omiljena mjesta u Parizu. Kada se pojavila na sceni, ova karizmatična brineta mnoge je podsjetila na legendarnu Jane Birkin, a velika popularnost koju je preko noći stekla, pomogla joj je i u poslu. Jeanne Damas danas vodi uspješan modni brend Rouje, čije kreacije u posljednje vrijeme nosi čak i Selena Gomez, a osim toga radi i kao model. Nova titula koju će staviti u svoj životopis je ona autorice, jer, naime, ovih dana u francuske knjižare i na Amazon stigla je njena prva knjiga ‘In Paris’.

Knjiga In Paris

Na ovoj knjizi Jeanne ipak nije radila sama, već je riječ o projektu ostvarenom uz dvije prijateljice, Lauren i Chloé. Ideja o zajedničkoj knjizi pojavila se svojedobno, uz čašu vina na terasi Deux Amis kafića, a tri žene zamislile su svoj naslov ‘In Paris’ kao odu Parizu i svim ženama koje ovaj grad čine toliko vibrantnim i posebnim. Poželivši slaviti njihovu tajanstvenost, a istovremeno i kreativnost te individualnost, Jeanne je stala iza objektiva fotoaparata, Lauren je njene fotografije popratila tekstom, a Chloé je naposljetku uskočila u ulogu urednice.

Objavu dijeli Jeanne (@jeannedamas)

Jeanne je ovom knjigom odlučila demistificirati ‘Parisienne’, pojam često spominjan u tekstovima u medijima koji opisuju Parižanke na stereotipan način.  Za nju, Parisiennes su žene koje se svojom pojavom i stilom životu opiru klišejima i koje međusobno mogu biti vrlo različite, imati različite osobnosti, stavove, želje i životne navike. Ne opisuje ih samo jedan stil odijevanja, make upa koji nose ili mjesta koje posjećuju. Da dokaže tu tvrdnju, Jeanne je okupila 20 suvremenih pariških heroina, koje zajedno čine Pariz. Ova zanimljiva knjiga zasad je dostupna za kupovinu samo na francuskom, no uskoro se očekuje i njen engleski prijevod, koji i sami planiramo nabaviti.

Objavu dijeli Jeanne (@jeannedamas)

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori