Najslađi planinski pas Instagrama

Najslađi planinski pas Instagrama

@kittythebernese

Kitty Jacob Astor IV.

Instagram je prepun preslatki profila sa životinjama u koje se instantno zaljubite. Treba vam samo dva do tri poteza, scrolla, ekranom da se zaljubite u fotografije pasa, mačaka, praščića, čak i ježa! Tako smo zadnjih dana u potpunosti zaljubljeni u profil @kittythebernese gdje možete pratiti dogodovštine mladog bernskog planinskog psa punog imena Kitty Jacob Astor IV. Kitty, naime živi u resortu St. Regis Aspen u Coloradu te je maskota ne samo resorta, već cijelog mjesta.

Kitty nije samo presladak pas, čupavac kojeg biste samo htjeli češkati – on je i terapijski pas, na neki način. Možda nema službenu obuku, no ako poželite, tijekom smještaja u resortu, Kitty će vam pomoći lakše zaspati i ušuškati vas u postelju. Donosimo fotografije s njegovog Instagram profila, zapratite profil – nećete mu moći odoljeti, a svakodnevno će vam izmamiti osmijeh na licu!

@kittythebernese

Bernski planinski pas – osnove pasmine

Razmišljate li o nabavci psa kao što je Kitty trebali biste biti upoznati s osnovama pasmine. Kao što mu ime kaže, bernski planinski pas je podrijetlom sa švicarskih farmi, a stvoren je, kako za čuvanje stoke, tako i za vuču kolica. Također, idealan je pas za čuvara i pratitelja. Ova je pasmina pasa jedna od četiri pasmine švicarskih planinskih pasa, a jedinstven je po tome što jedini ima dugu dlaku. Velik je i snažan pas, s tim da ima mirnu narav i vrlo je prijateljski nastrojen. Ova pasmina pasa se isključivo držala na farmama, služeći za pomoć oko stoke, za vuču kolica na kojima su se prodavali proizvodi u obližnjim selima. Bio je idealan zaštitnik imanja, vlasnika i njegove obitelji. Osim što je vrlo lijep i graciozan pas, s lijepim šarama na krznu, bernski planinski pas ima divan temperament. Vrlo je lojalan, ljubazan, inteligentan i u svakom momentu želi udovoljiti svom vlasniku. Odlučite li nabaviti ovog psa, znajte da se vrlo lako dresira, ali ako mu date dovoljno vremena da uvidi što vi želite da on napravi.

Ono što ga krasi je posebno karakter, jer nikada nije agresivan i ima pozitivan pogled na sve. Obožava se igrati sa svojom obitelji, u dubini zauvijek ostaje štene, ali kada treba izvršiti neki zadatak, lako i brzo se iz igre prebacuje na radne obaveze. Obožava djecu, a odlično se snalazi s mališanima svih uzrasta, ali i s odraslim osobama. Odličan je kućni ljubimac, ima puno strpljenja prema djeci, ali pošto je ogroman događa se da slučajno udari ili obori malu djecu. Međutim, njega ne treba kupovati, ako živite u stanu ili nemate prostrano i ograđeno dvorište za njega. Također, neki stručnjaci smatraju da nije pogodan ni za samce, jer je vrlo društven pas, koji voli zajednicu. Najsretniji je kada može sudjelovati u svim aktivnostima sa svojim članovima gospodarstva.

@kittythebernese

@kittythebernese

Foto: @kittythebernese

Učitati još
Zatvori