Pričali smo s djevojkama koje stoje iza svijeća za HBO i House of the Dragon. Sve kreacije su im prekrasne
Pričali smo s djevojkama koje stoje iza svijeća za HBO i House of the Dragon. Sve kreacije su im prekrasne

Pričali smo s djevojkama koje stoje iza svijeća za HBO i House of the Dragon. Sve kreacije su im prekrasne

Svijeće su velik dio interijera, one mogu odrediti atmosferu u nekom prostoru. Mogu ga nježno osvijetliti, dodati senzualni štih, a ako su mirisne mogu pobuditi najrazličitije uspomene. U posljednje vrijeme, TikTok kao i ostale društvene mreže prepune su videa izrade svijeća. Ipak, one najljepše pronašli smo na profilu Ketlimóns. Njega vode dvije Katarine, prijateljice iz djetinjstva i njihove Ketlimons svijeće savršeno će se uklopiti u jesenski setting u vašem domu.

Ketlimons svijeće spoj su kreativnosti dvije Katarine

„Poželjele smo provoditi više vremena zajedno i izraziti svoju dugo sputavanu kreativnost. Odrastajući u Beogradu shvatile smo da se potreba za iskazivanjem umjetnosti našla nisko na listi naših prioriteta. Već duže vrijeme smo razmišljale da pokrenemo naš biznis. Nismo znale što će to točno biti, ali smo znale da će to biti nešto kroz što ćemo moći iskazati svoju kreativnost. Kada smo vidjele da u svijetu bukti trend skulpturalnih svijeća, znale smo da je to naš trenutak. Imale smo pregršt ideja kako bismo taj svijet učinile boljim i jedinstvenim. Izabrale smo ime i tako je magija počela“, kažu nam Katarine.

A kako su izabrale ime ‘Ketlimóns’?

„Znale smo da želimo da ime bude jedinstveno, tj. da bude izmišljena riječ. Tako smo nekoliko dana brainstormale. Slagale smo različite oblike riječi koji su imali uključeno ponešto od stvari koje volimo ili koji imaju neki naš osobni pečat. I tako smo se složile oko naziva Ketlimóns, koji u sebi nosi malo naših imena, malo mediteranskog voća i malo igre.

Prva njihova kreacija bio je set od četiri različite svijeće ‘All Bodies Are Beautiful’. One su dolazile u četiri različite boje kože i četiri različita oblika tijela.

„I danas smo ponosne na ovaj set koji kupci širom svijeta još uvijek naručuju i prepoznaju kao izraz podrške za sve ono s čime se sve mi kao žene tijekom cijelog života negdje borimo“.

Najpopularnije svijeće

Najpopularnija svijeća koju rade je ‘Flower Bowl’. Baš za nju potrebno je najviše vještine jer se svaka latica ručno oblikuje i zatim formira u cvijet. Tako se dobiva realističan izgled.

„Naši kupci su to prepoznali i sada već mnogo njih u svojim domovima ima ovaj mirisni buket koji izgleda kao da je pravi, ali neće uvenuti dugo, dugo! Za ovu svijeću moramo reći da nam je najdraža jer je cjelokupno izmaštana u našem studiju. Nježna je i stopostotno pravljena ručno, bez bilo kakvih kalupa za vosak. Čak je i gipsana posuda proizvod našeg studija“, kažu nam.

Cijene svijeća kreću se od 10 do 60 eura, ovisno o vremenu potrebnom za izradu kao i uloženom trudu i potrebnoj vještini. Sve svijeće mogu se naručiti putem internetske stranice te ih dostavljaju diljem cijelog svijeta.

Svijeće za ‘House od the Dragon’

Sve njihove svijeće su priča za sebe i posebne su na svoj način. Najduže traje izrada svijeće Flower Bowl i XL woman body oslikane svijeće. Nekada im treba i po nekoliko dana da oslikaju svoja mala umjetnička dijela na komadima voska. Prosječno vrijeme izrade svijeća varira, neku mogu napraviti u roku nekoliko sati, a za neke su potrebni dani. Inspiraciju za njih, pak, najviše crpe iz prirode. Kažu kako kreativnom umu treba sasvim malo da izmašta nešto čarobno iz sasvim obične stvari.

Inače, dvije Katarine nedavno su objavile i kako su surađivale s HBO-om. Naime, za njihove PR pakete za područje Srbije, Crne Gore i Makedonije, povodom nove serije ‘House of the Dragon’, izradile su svijeće u obliku zmajevih jaja. Za razliku od drugih njihovih kreacija, ovu ipak nisu same izmaštale, svijeće su radile po modelu jajeta iz serije koji su dobile. Uspjeh je to koji su dugo morale tajiti. Tek nakon što se serija počela emitirati, podijelile su ga sa svojim pratiteljima. Kako je uopće do te suradnje došlo?

„Jednog dana smo se probudile i dočekao nas je mail od poznate marketing agencije. Kada smo pročitale o čemu se radi, malo je reći da nismo mogle vjerovati. Nakon nekoliko razmijenjenih mailova smo konačno počele vjerovati da smo stvarno dobile upit za suradnju s HBO-om, i to ni manje ni više nego za Game of Thrones prequel – House of the Dragon“, govore nam. Dodaju kako im je u cijelom tom procesu možda najteže bilo čuvati tajnu o tako velikoj suradnji. Sve što su željele je odobrenje da objave detalje o projektu na koji su najponosnije dosad.

Koriste samo prirodne voskove

Ketlimóns cure svoje svijeće rade isključivo od prirodnih voskova, bez parafina i aditiva. „Prirodni voskovi jesu najzahtjevniji za rad, ali to je odluka koju nikada nećemo mijenjati bez obzira na to koliko bi lakše bilo raditi s parafinom i toksičnim supstancama štetnim za okoliš i od kojih se pravi 99% svijeća u komercijalnoj prodaji“, objašnjavaju.

Naposljetku smo ih pitali za planove:

„Prvo na listi stvari o kojima sanjamo i na kojima radimo je da se naše svijeće nađu u prodavaonicama širom regije, kao i da jednog dana otvorimo jedan preslatki Candle Shop. Ali prije toga, sretne smo što možemo najaviti jesensku i zimsku kolekciju. One će biti čarobnije nego ikada. Stižu nam razne mirisne bundevice i poslastice od kojih cijeli dom zamiriše baš na onu ušuškanost koju volimo u vezi jeseni. Stižu nam i Bowl svijeće s novogodišnjim motivima koje jedva čekamo podijeliti s našim pratiteljima.

Učitati još
Zatvori