Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici naš je prijedlog vikend izleta
Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici naš je prijedlog vikend izleta

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici naš
je prijedlog vikend izleta

Drugi vikend u listopadu tradicionalno je rezerviran za Kestenijadu u Hrvatskoj Kostajnici! U naredna tri dana, od 7. do 9. listopada, gradić na Uni postaje omiljena destinacija svih ljubitelja kestena.

kesteni
kesten

U ovogodišnjem izdanju manifestacije očekuje nas niz noviteta, a jedan od najznačajnijih je svakako “novu ruho” lokacija na kojima će se odvijati prigodni program. Riječ je o Šetalištu dr. Franje Tuđmana, Trgu Nikole Šubića Zrinskog i Starom gradu Zrinski.

Prvenstveno će se posjetitelji moći okušati u branju kestena, a potom i uživati u delicijama spravljenima od njih. Priređen je i zanimljiv popratni program koji uključuje i viteški turnir, izložbe i nastupe folklornih skupina. Kulminacija zabavnog programa zasigurno će biti nastupi Tarapana Banda i Jelene Rozge, koji vas na Kestenijadi očekuju u petak i subotu.

Iz Zagreba do Hrvatske Kostajnice u subotu i nedjelju možete stići i Kesten Cugom koji s Glavnog kolodvora kreće u 8 sati. Cijena povratne karte za odrasle je 50 kuna, dok je za djecu starosti 4-12 godina iznos karte 25 kuna. Za sve putnike organizatori Kestenijade spremaju poseban doček.

Sve dodatne informacije i detaljan program možete pronaći ovdje. 

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori