S Bučijade na Kestenijadu: Ovog vikenda sjednite na vlak i obiđete ove dvije lokacije
S Bučijade na Kestenijadu: Ovog vikenda sjednite na vlak i obiđete ove dvije lokacije

S Bučijade na Kestenijadu: Ovog vikenda sjednite na vlak i obiđete ove dvije lokacije

Drugi vikend u listopadu tradicionalno je rezerviran za Kestenijadu u Hrvatskoj Kostajnici! U naredna tri dana, od 6. do 8. listopada, gradić na Uni postaje omiljena destinacija svih ljubitelja kestena.

Doček vlaka, miris pečenih kestena, šetnju uz Unu, šetnju po stazi Gordana Lederera i razne izložbe idealna su prigoda za odmor tijekom vikenda. Uz mnoštvo jela od kestena, možete se prošetati kestenovim šumama, a nakon toga posjetiti ekološki sajam s domaćim proizvodima.

kesteni
kestenijada

Odlučite se na putovanje vlakom

U sklopu Kestenijade Planinarsko društvo Djed Hrvatska Kostajnica organizira pješačko-planinarsku turu, a najmlađi se mogu provozati u turističkom vlakiću sa zabavnim sadržajima. Piređen je i zanimljiv popratni program koji uključuje i viteški turnir, izložbe i nastupe folklornih skupina te večernje koncerte.

Iz Zagreba do Hrvatske Kostajnice u subotu i nedjelju možete stići i Kesten Cugom koji s Glavnog kolodvora kreće u 8 sati. Cijena povratne karte za odrasle je 8 eura dok je za djecu starosti 4-12 godina iznos 4 eura. Za sve putnike organizatori Kestenijade spremaju poseban doček.

Sve dodatne informacije i detaljan plan možete pronaći ovdje.

Bučijada Ivanić Grad

S Kestenijade na Bučijadu

Ako niste ljubitelj kestena, možete uživati u drugom daru jeseni – buči!Bučijada se po 19. put vraća u Ivanić Grad, a također će se održati ovog vikenda, od 6. do 8. listopada 2023. godine na više lokacija u gradu.

Na ovogodišnjem izdanju će se predstaviti više od 170 izlagača i 15-tak ugostitelja koji će zajedno tvoriti najveći prodajni sajam bučinog ulja, buča i proizvoda od buča u Hrvatskoj. Za djecu će biti mnogo sadržaja na tradicionalnoj Maloj Bučijadi.

Bučijada Ivanić Grad
bučijada

Posjetitelje čeka i bogat glazbeni dio programa koji kreće u petak u 19 sati nastupom grupe Silente, nakon koje slijede 4 Tenora u 21 sat. U subotu navečer od 20 sati posjetitelje će zabavljati Halid Bešlić, te od 22:30 DJ Nick Bane, a manifestaciju će u nedjelju zatvoriti u 19 sati Maja Šuput te u 21 sat Reanimatori.

A baš ko i u Hrvatsku Kostajnicu, u Ivanić Grad također možete stići vlakom – Bučko Express odvest će van na Bučijadu, a detelji njegovog voznog reda dostupni su ovdje.

Više o samom programu ovogodišnje Bučijate saznajte na linku.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori