Kesten – divna priča o brendu koji će uljepšati svaku posebnu prigodu

Kesten – divna priča o brendu koji će
uljepšati svaku posebnu prigodu

@kesten.co

Zanimljive priče koje su nastale kao rezultat spleta okolnosti i strastvene želje pojedinca da učini nešto drugačije, uvijek volimo čitati. Uglavnom na njih naiđete sasvim slučajno; na putovanjima ili u neobaveznim razgovorima s potpunim strancima. Tako smo na nedavnom putovanju u Sarajevo doznali za brend Kesten.

Pokretačica brenda koji će svoj puni potencijal postići zasigurno vrlo brzo – Laila Mušić nije samo obična djevojka iz susjedstva koja utopistički vjeruje u bolji svijet. Nedavno je održala i svoju prvu radionicu na kojoj su svi sudjelovali u izradi rukotvorina od recikliranog papira, oslikanih vodenim bojicama. Što je Kesten i kako će se potruditi da svaku posebnu priliku učinite još posebnijom, doznajte u nastavku.

Kako je nastao Kesten – brend inspiriran ekologijom

@kesten.co

Upoznati neki brend gotovo je nemoguće bez pozadinske priče detaljnije objašnjava viziju i ideju cijelog koncepta. U posjetu jednom šarmantnom kafiću u centru Sarajeva, koji poslužuje odličnu kavu, pažnju su odmah privukli decentno dizajnirani meniji na stolovima. Riječ je o recikliranom papiru, a za kreativu je zaslužna Laila. Rođenje u Americi i život u multikulturalnom okruženju utjecali su na izgradnju i formiranje njezinih interesa, a s 15 godina doselila je u Sarajevo. Osim što oduvijek gaji ljubavi prema umjetnosti, pisanju poezije i crtanju općenito, završila je studij arhitekture te ju posljednjih godina posebno privlači proučavanje botanike.

@kesten.co

Slikanje flore i faune u početku je kroz svoje skice iz hobija objavljivala na društvenim mrežama. No, želja za nečim većim, u žegi ljetnih mjeseci, točnije prije šest godina ipak je dovela do realizacije davno zamišljene želje – tako je nastao Kesten. Misao vodilja bila je obogatiti umjetničku scenu Bosne i Hercegovine kroz radove koji će osim estetikom zadovoljavati i sve aspekte eco-friendly proizvodnje.

Što se sve može kreirati recikliranim papirom?

@kesten.co

Proslave rođendana, pozivnice na vjenčanja i sve ostale posebne prigode svi želimo podići na novu razinu dekoracijama i ostalim ‘rekvizitima’ koji će još dugo nakon toga ostati kao lijepa uspomena. Voštani žigovi, elegantne kuverte i po želji ukrašene pozivnice sofisticirani su način da pokrenete dobru staru praksu pisanja pisama ili pak uveličate poziv za svoj ‘veliki dan’.

@kesten.co
@kesten.co

Poznato je da u moderno doba, više nego ikada čitamo o važnosti zero waste filozofije, izbjegavanju plastike i recikliranju. Kroz maštu eco entuzijasta tako je ekologija dobila jednu sasvim novu dimenziju i onaj umjetnički momenat.

@kesten.co

Ako vam reciklirani papir do sada nije izgledao baš privlačno, pozivnice, čestitke, posteri i razglednice brenda Kesten ubrzo će vas uvjeriti u suprotno. Za više informacija pratite Kesten na službenom Facebook i Instagram profilu.

@kesten.co
@kesten.co

Foto: Instagram (@kesten.co)

Učitati još
Zatvori