Otkrijte sve magične tajne Kenije

Otkrijte sve magične tajne Kenije

kenija8

Zasigurno ste maštali o tome da spakirate kovčeg, kupite avionsku kartu i jednostavno otputujete na daleku destinaciju u avanturu života. Mi jesmo, i to ne jedanput. Na popisu mjesta koja želimo vidjeti za života je definitivno i Afrika, fascinantan kontinent i meka avanturista.

kenija7

Na istoku ovog drugog najvećeg kontinenta smještena je Kenija – pravi afrički mikrokozmos. Visoravni, pustinja, druga najveća planina na kontinentu, Indijski ocean, nevjerojatan životinjski i biljni svijet – samo su djelić onoga što nudi Kenija. S više od pedeset svjetskih najljepših nacionalnih parkova, ova zemlja krije istinsku magičnu privlačnost Afrike.

kenija1

No s obzirom na veličinu i sve opcije, nije lako odlučiti što točno posjetiti i vidjeti – u tom slučaju najbolje je poslušati savjet onih mnogo iskusnijih. Turistička agencija A La Carte Travel nudi jedinstveni paket aranžman koji po dobroj  cijeni kombinira najbolje od Kenije. Naime, Kenija je najpoznatije safari odredište na svijetu. S jedne strane se nalazi nevjerojatno bogatstvo životinjskog i biljnog svijeta, a s druge strane ova je zemlja raj za ljubitelje podmorja, mora i svih aktivnosti koje nudi magično plavetnilo indijskog oceana. Tijekom 12 dana vaše nezaboravne afričke avanture u aranžmanu agencije A La Carte Travel uz vas će biti i bivša urednica HRT-a koja živi na Diani beach, Petka Coner, u ulozi vodiča i domaćina.

kenija6

Putovanje započinje uzbudljivim safarijem u Nacionalnom parku Amboseli s moćnim Kilimanjarom u pozadini i posjetom Masai selu. Fascinantan svijet divljih životinja kao što su leopardi, zebre, bivoli, žirafe, gazele, priroda čiju ljepotu je nemoguće riječima dočarati i zalazak sunca koji se ne zaboravlja – ono je što će vas pratiti idućih pet dana kroz nacionalne parkove Tsavo West i Tsavo East, poznat po Lugarda vodopadima na rijeci Galani. U planu je i rezervat životinja Lumo, čije su šumovite savane, visoravni i brda te ostaci tropske prašume idealna mjesta i za susret s bizonima, žirafama, lavovima, antilopama i raznim vrstama ptica.

kenija-amboselipark

kenija2

kenija-kilanguni

Putovanje se zatim nastavlja prema plažama Indijskog oceana, a odredište je Diani Beach, najljepša plaža Afrike. Dugačka oko 25 km, karakteristična je po koraljnim grebenima koji se pružaju u tri reda. U četiri dana rajskog odmora oni željni opuštanja neće odoljeti odmaranju u sjeni kokosovih palmi uz zvukove Indijskog oceana, a za zaljubljenike u aktivni odmor tu je ronjenje (snorkeling) i istraživanja ljepota koraljnih grebena u Marine parku.

kenija-dianibeach

Priuštite si avanturu života i u listopadu ove godine iskusite uzbudljivost safarija, uživajte u predivnim krajolicima Afrike te zaplivajte u magično tirkiznom Indijskom oceanu. Uz A La Carte Travel putovanje u Afriku je lako ostvarivo, sigurno i nezaboravno! Cjelokupan program putovanja dostupan je na linku: http://www.alacartetravel.hr/hr/travel/kenija/.

kenija3

kenija5

Foto: Creative Commons

Učitati još
Zatvori