Kakve kućne biljke? Novi trend su kućna stabla

Kakve kućne biljke? Novi trend
su kućna stabla

kućna-stabla

Svi ljubitelji biljaka redovito muku muče s nedostatkom prostora i potrebom da svoje zeleno carstvo šire još više. Ako je suditi po Instagram trendovima, mogli bi se naći u još većem problemu, naime ove godine su u apsolutnom trendu kućna stabla. Donosimo koja i kako se o njima brinuti.

Fikus gumijevac

Što veći to bolji. U vrtnim centrima možete kupiti već velike primjerke, a nije zahtjevan za održavanje i s njime će se dobro snaći početnici. Izrazito je efektan u prostoru, a smjestite ga u teglicu prirodnih zemljanih boja.

Parlor palma

Ovi primjerci tropskih palmi mogu narasti jako veliki, a vaš će dom instantno unijeti dašak džungle. Voli svijetlo i zalijevanje jednom tjedno, a također spada u jednu od onih biljaka koje je lako uzgajati.

Drvo masline

Maslina je već nekoliko godina omiljena biljka koju volimo u interijerima, a koju možemo uzgajati u teglicama.  Vrlo je laka za njegovanje, te ju je zimi potrebno držati u stanu na osvijetljenom mjestu, a u proljeće ili ljeti na otvorenom. Odgovara joj zemlja za kaktuse, a posudu je poželjno dobro drenirati kamenčićima. Nije ju potrebno puno zalijevati, tek kad se supstrat osuši, a višak vode iz tanjurića potrebno je odliti kako ne bi došlo do truljenja korijena.

Pachira

Biljka „za privlačenje novca“ kako joj popularno tepaju, Pachira aquatica apsolutni je hit u svakom interijeru u 2020. godini. Prema Feng Shuiju ova biljka donosi sreću i dobru energiju. Svojim zavodljivim izgledom, prvenstveno zbog isprepletenog stabla, idealan je cimer vašim drugim biljkama. Ako nemate strpljenja čekati da naraste, u vrtnim centrima možete kupiti već velika drvca.

Dracena

Uvijek rado viđena biljka na listi onih o kojima ne trebamo mnogo brinuti. Nezahtjevna, s preporučenim zalijevanjem jednom u dva tjedna ova biljka idealna je za svaki kutak stana. Velikim primjerkom postići ćete efekt šume i prirode u vašem interijeru.

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori