Kako organizirati proslavu tridesetog rođendana za pamćenje?

Kako organizirati proslavu tridesetog
rođendana za pamćenje?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mija by Mirjam Flatau (@mija_mija) on

Iako se dobne granice za životne prekretnice pomiču, trideseta godina i dalje simbolizira donošenje velikih odluka i životnih planova.

To je razdoblje kada definiramo što želimo od svoje profesionalne karijere, razmatra se kupnja vlastitog stana ili kuće, ili tek preseljenje iz roditeljskog doma. Također, mnogi razmišljaju i o vlastitoj obitelji, braku i djeci. Stoga, prije nego što se vaš život dodatno “uozbilji” i poprimi malo drugačiju dimenziju od one koja ga je obilježavala u dvadesetima, proslava ovog rođena trebala bi biti posebna, beskrajno zabavna i lijepa. Baš onako da topi srca i prikupi bezbroj lijepih uspomena.

Osim što ćete ispratiti dvadesete, trideseti rođendan je za hrabro pozdravljanje tridesetih i neustrašivo koračanje u budućnost u kojoj ćete ostvariti sav svoj potencijal.

Ma što vam govorili, sada zabavno vrijeme tek dolazi i to s puno više šarma i samopouzdanja.

Prisjetite se svojih najvažnijih rođendanskih proslava koje su uvijek simbolično otvarale novo poglavlje u životu, odnosno šesnaesti, osamnaesti i dvadesetprvi rođendan.

Trideseti neka bude još zanimljiviji, raskošniji i, što je najvažnije, neka okupi sve drage i zanimljive ljude koji su obilježili određeni dio vašeg života i s kojima želite podijeliti radost. Priredite savršenu zabavu zbog koje će svi vaši prijatelji bez dileme otkazati sve svoje obveze i pridružiti se vašem slavlju s velikim guštom i iskrenim osmijehom.

Stoga, odbacite sve formalnosti i uštogljene ambijente i pretvorite svoju rođendansku proslavu u nonšalantno i opušteno slavljenje života i poticanje svih da budu ono što jesu, da jedu i piju ono što vole, da pričaju što god žele, da se obuku kako im najviše odgovara i pretvore zajedničko druženje u događaj kojeg ćete se svi rado sjećati tijekom cijelog života.

Što vam je sve potrebno za planiranje savršene rođendanske proslave gdje će broj trideset biti samo broj, ali će istovremeno pokazati zašto ste toliko divni i zašto je važno da se vaš rođendan proslavi s puno stila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juniper Cakery (@junipercakery) on

Mjesto

Možda vam se tijekom planiranja neće činiti važno gdje ćete smjestiti vlastitu zabavu, ali ipak na vrijeme dobro proučite na kakvom biste se mjestu najbolje osjećali i vi i vaši prijatelji.

Razmislite biste li se vi i vaši prijatelji bolje proveli da rezervirate stol u restoranu u kojemu svi obožavate ambijent i hranu ili ste više za kućnu varijantu s razbacanim jastucima i neobavezni party s glasnom glazbom gdje ćete se veseliti kao djeca.

Razgovarajte s prijateljima i ispitajte što je idealno za vaše društvo.

Tema

Odabir teme za 30. rođendan jedan je od najvećih izazova. No, složit ćete se da su tematske zabave uvijek najuzbudljivije. Izrada kostima, karizmatičnost i maštovitost cijelog društva tada najviše dolazi do izražaja. Tematski party je uvijek dobro rješenje kada se želite dobro provesti i uživati u duhovitim i dovitljivim komentarima, kostimima i ponašanjima svojih prijatelja.

Neki će biti oduševljeni temom pa će se iz obožavanja potpuno uživjeti u novu ulogu, nekima će to biti grozno, ali će se zbog  zabave maskirati i pritom biti toliko neodoljivi da se svi zajedno nećete moći prestati smijati. A to je najvažnije, zar ne?

Važno je da ste okruženi ljudima koji vas razumiju i uz koje ćete se odlično osjećati, koji prate vaše nestašluke i spremni su uvijek kreirati nove.

Uvijek možete kroz vaš tematski party kritizirati, karikirati, ali zbližiti se nešto novo naučiti o svijetu, ali i o vama samima.

Možete odabrati temu Great Gatsby, kraljevsko vjenčanje, glazbeni ili politički pokret, temu iz omiljenog crtanog filma, možete pronaći inspiraciju u mitologijama ili poznatim bendovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mija by Mirjam Flatau (@mija_mija) on

Napravite popis gostiju

Iako je riječ o važnoj obljetnici, zabava ne mora uključiti veliki broj ljudi. Umjeto megalomantih zahvata, razmislite uz koje prijatelje biste se najbolje osjećali na proslavi svog tridesetog rođendana i tko bi se iskreno veslio s vama.

Nije važno je li na popisu dvoje ili dvjesto ljudi. Važno je da svoju sreću možete podijeliti s ljudima koji to zaslužuju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess & Sarah (@tess_and_sarah) on

Pošaljite pozivnice

Iako na prvi pogled izrada i slanje pozivnica može djelovati kao uštogljen, formalan potez, ako unesete malo vlastite energije i emocija, slanje pozivnica za svoj trideseti rođendan može biti beskrajno simpatično.

Bilo bi idealno kada biste svakome od svojih potencijalnih gostiju napisali zašto želite da baš on ili ona dođu na vaš rođendan.

Napišite što vam ta osoba znači u životu i što biste voljeli da zajedno još proživite. Sve to možete nadopuniti lijepim vizualnim identitetom koji će priču o vašem tridesetom rođendanu dodatno obilježiti i postati dio lijepe uspomene.

No, ukoliko niste dovoljno vješti, kreativni ili samo nemate vremena, slanje personaliziranih mailova i poruka odradit će sasvim dobar posao.

Hrana i piće

Hrana i piće neka prati temu vaše proslave. Ukoliko se odlučite za Great Gatsby party onda će zasigurno šampanjac teći u potocima i poslužit ćete profinjeni finger food koji će vaši gosti tijekom cijele večeri grickati i uživati u kombinaciji najdojmljivih umaka, namaza, mesnih delicija, sira i kolačića koji se tope u ustima.

Naglasite eleganciju i sklad svim detaljima. Od dekoracije prostora, aperitiva do deserta. i uživajte u ulozi koju ćete igrati te večeri.

Dekoracija

Izuzetno je važno da se osjećate kao da ste na filmskom setu. ukoliko odlučite da vaš 30- ti rođendan bude zaigran i autentičan, onda se pobrinite da svaki detalj prati temu.

Osim kostima, hrane i pića, unesite u prostor atmosferu u kojoj ćete se osjećati kao da ste na pozornici.

To će sigurno biti vrlo zabavno za sve. Ubrusi, dekoracije na stolovima, slike, prskalice, svijećnjaci, pepeljare, posuđe i boje, sweet table, stol s pićima i porukama, čestitkama i baloni, sve neka se uklapa u vašu priču.

Uključite i prijatelje u planiranje i pripreme i dobro se zabavite i u periodu priprema za rođendan.

Pobrinite se za poklončiće

Neka svatko s vašeg rođendana ponese nešto što će ga sjećati koliko ste se dobro zabavili.

To može biti i individualizirani predmet za svakoga od vaših gostiju, od rokovnika, okvira za slike do majica ili photo walla gdje ćete se zajedno fotografirati i imati zajedničku materijaliziranu uspomenu na vrijeme kada ste bili tu jedni za druge i dobro se zabavljali.

Foto. Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori