Kako ljeti živi zagrebački Gornji grad?

Kako ljeti živi zagrebački Gornji grad?

Ulice zagrebačkog Gornjeg grada, točnije Gradeca, ljeti žive nekim svojim, uzbudljivim životom. Osim što vrve turistima kojima je ovaj dio Zagreba nezaobilazan, u posljednjih par godina aktivno privlače i Zagrepčane, dokazujući još jednom da ljeto u metropoli nije nimalo dosadno. Nakon što završe obožavana Dvorišta, dobra se atmosfera nastavlja već poznatim događanjima kao što su Strossmartre, Ljetno kino gradec ili Mali piknik, a ove je godine, slijedeći uspješnu zimsku formulu, počelo i Ljeto kod Matoša. Spojite sve lokacije u jedan super ljetni cjelovečernji program – i ne zaboravite putem tražiti street art intervencije koje je “zakuhao” cool projekt OKOLO.

Caffe de Matoš (Ljeto kod Matoša)

Ljeto kod Matoša trajat će sve do 20. kolovoza. Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, koje vjerno čuva Matoš na klupi, nakon veselog Adventa, oblači novu scenografiju – sjetu savskog kupališta, odlazaka na more u fićekima i velikih plesnjaka na otvorenim terasama. Šetnica je pretvorena u  sunčalište s brojnim ležaljkama, a kutaka za fotografiranje ima i previše…

Program je zabavan kao i scenografija; ponedjeljkom i utorkom se pod zvjezdanim nebom, prikazuju komedije zemalja partnera, Francuske i Španjolske, koje možete opušteno i u kućnoj atmosferi gledati iz tirkiznih ležaljki uz hladno piće! Svaki četvrtak rezerviran je za stand up program, ostale dane posjetitelji će uživati uz brojne glazbene sastave dok je vikend rezerviran za plesnjak. Novosti kao i program pratite na Facebook stranici.

Mali piknik

Jedna od najljepših gradskih lokacija, dekice s pogledom na grad, opuštena i intimna atmosfera, paleta domaćih okusa s Malog placa, sretni i bosonogi ljudi… Sve to ovoga kolovoza na Gornji grad ponovno donosi popularni Mali piknik, omiljeno događanje svih onih koji provode ljeto na vrućem zagrebačkom asfaltu.

Ako tražite drugačije ljetno osvježenje u Zagrebu ili samo želite stisnuti malu pauzu usred radnog tjedna i sakriti se od gradske vreve, uživati u jedinstvenom i šarmantnom ambijentu uz ljetne delicije koje stižu ravno iz ruku domaćih OPG-ova, onda nikako ne propustite Mali piknik. Mali piknik održavat će se na Gornjem gradu (park Bele IV., Vranicanijeva poljana) od 2. do 30. kolovoza, svakog četvrtka u popodnevno-večernjim satima (18 – 23 h), pratite ga na Facebook stranici.

mali piknik 2018

Ljetno kino Gradec

Nova sezona Ljetnog kina Gradec, na najljepšoj filmskoj pozornici, na malom platou uz Gornjogradsku gimnaziju na Katarininom trgu (Gradec) počinje u četvrtak, 2. kolovoza u 21 sat. Prvi film na rasporedu je La La Land.

U osmoj sezoni najpopularnijeg ljetnog kina u Zagrebu organizatori su za vas pripremili 32 naslova u 32 ljetne noći pod milijun zvijezda. Sve projekcije kreću u 21 sat uz napomenu da dođete na vrijeme, jer se stolice i stolovi brzo popunjavaju. Pogledajte raspored za sve dane na stranici kina.

Ljeto na Strossu (Strossmartre)

Strossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u našem gradu. Smješteno podno same kule Lotrščak, naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena, nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za A.G.Matoša.

Ljeto na Strossu ili «Strossmartre» donosi nešto od duha poznatog pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina. To je ponuda kojoj već nekoliko godina teško odolijevaju Zagrepčani i gosti našeg grada. Ove će godine Stross radosno živjeti kao Strossmartre gotovo 102 dana, do 2. rujna. Program nađite na linku.

Art Park

Iako tehnički nije na Gornjem gradu, samo vas niz stepenica vodi sa Strossmayerovog šetališta do dobre ljetne zabave u Art Parku. Šteta bi ga bilo zaobići! A ima li posebnih događanja provjerite na Facebook stranici – ako ne, svratite samo na pivu.

Foto: Caffe de Matoš, Mali Piknik (Roko Bahat), Ljeto na Strossu, Ljetno kino Gradec, Art Park

Učitati još
Zatvori