10 minuta uz jutarnji ritual dovoljno je za dan bez stresa

10 minuta uz jutarnji ritual
dovoljno je za dan bez stresa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hanna / Moments and Days (@momentsandays) on

Mnogima jutra i buđenje padaju teško. I dok jedni tvrde da nisu jutarnji tip, drugi se pozivaju na manjak energije dok ‘snoozaju’ budilicu. Užurbani tempo života i količinu obaveza u danu možemo kontrolirati uz dobru organizaciju. No, količinu stresa koju teret svakodnevice nosi sa sobom baš i ne možemo. Jutarnji ritual pomoći će vam da se u 10 minuta razbudite i krenete u dan odmorni i raspoloženi. S razlogom se kaže da se po jutru dan poznaje. Kako se probudimo i ustanemo iz kreveta postavlja ritam u kojem će se ostatak dana odvijati. Uz nekoliko minuta samo za sebe, pretvorite jutarnji ritual u obavezni dio svakodnevice i krenite u dan bez stresa.

Jutarnji ritual kreće umivanjem

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viktoriya Novitskaya (@novitskaiaa) on

Nekoliko minuta u krevetu nakon prvog zvona budilice i vrijeme je za ustajanje. Kako bi izbjegli odgađanje, mobitel držite podalje od dohvata ruke, idealno na drugom kraju sobe. Osim što će vam san biti bolji, morat ćete prošetati iz topline kreveta do mobitela kako bi ugasili jutarnji alarm. Umivanje hladnom vodom odlično je za razbuđivanje i poticanje cirkulacije. Hladna voda sužava pore i kožu u trenu čini zategnutom i mladolikom.

Mirisne note

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @talesfortay on

Moć mirisa zaista je jaka. Određena aroma u trenu nas vrati u djetinjstvo, donese neku uspomenu ili dragi trenutak. Jutarnji ritual započnite s par kapi parfema iza uha, paljenjem mirisnih svijeća ili difuzera eteričnog ulja.. ili toplim napitkom od cimeta, vanilije i kakaa. Ujutro su osjetila posebno izoštrena nakon cijelonoćnog odmora. Stoga ih iskoristite za omiljene arome kako bi dan započeo uz najfinije mirisne note i popravio raspoloženje bez obzira na to koliko obaveza dan nosi sa sobom.

Kraj prozora bez mobitela

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kasia | Poland (@kate.simple.life) on

Jesenska jutra, tiha i maglovita idealna su za uživanje u prvoj šalici kave, čaja ili tople čokolade. Život u gradu ima brojne prednosti, no boravak u prirodi često je ograničen. Sjedilački način života i zimski mjeseci provode se u zatvorenim prostorima pa mnogima nedostaje svježeg zraka. Razmaknite zastore i otvorite prozore kako bi još uvijek čisti jutarnji zrak ušao u stan. Gledanje kroz prozor iskoristite za promišljanje o svemu što dan donosi. Usredotočite se na disanje i prakticirajte zahvalnost za sve što trenutno imate. Izbjegavajte čitanje novina, mailova i ‘skrolanje’ po društvenim mrežama u dragocjenim jutarnjim minutama samo za sebe.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori