Juha od brokule, datulja i indijskih oraščića

Juha od brokule, datulja i
indijskih oraščića

Naš današnji prijedlog za ručak stiže iz kreativne kuhinje Instagram blogerice koja se krije iza imena Kuživancija i koja će za nas pripremati jednostavne, zdrave i fine recepte koje u trenu možete izvesti sami te biti sigurni da ćete pojesti nešto ukusno i hranjivo.

juha od brokule

Brokulu ni sama posebno ne volim, posebno ne na lešo i posebno ne od kada su me kao malu “maltretirali” da je jedem. Danas sam i sama svjesna njezinih dobrobiti, zato sam zasukala rukave i krenula eksperimentirati. Indijski oraščić je uz labello za usne glavni sastojak moje torbe, a kako sam velika obožavateljica istočne kuhinje, začine poput chilija, curryja i đumbira jedem skoro i za doručak. Eksperiment je uspio! Bez obzira jeste li ljubitelj brokule ili ne, u ovoj kombinaciji prepoznat ćete je samo po boji.

juha od brokule

‏Sastojci za 4 porcije:

‏400 g brokule (odvojiti cvjetove i oprati)
‏300 g slatkog krumpira (oguliti i grubo narezati)
‏1l vode
‏2 žlice kokosovog ulja
‏1 luk (sitno nasjeckati)
‏4 režnja češnjaka (sitno nasjeckati)
‏4 datule (grubo narezati)
‏10 g svježeg đumbira (naribati)
‏1 žličica curryja
‏1/2 žličice chilija u prahu (može i svježeg)
‏100 g indijskog oraščića
‏sol i papar

juha od brokule

‏Priprema:

‏Na kokosovom ulju pirjajte luk, chili i curry otprilike 1 minutu. Dodajte slatki krumpir i češnjak. Promiješajte nekoliko puta te dolijte vodu. Nakon što voda uzavrije smanjite vatru na srednje jaku, posolite i popaprite po vlastitom ukusu te ostavite da se kuha 5 minuta. Zatim dodajte cvjetove brokule i datulje te ostavite da se kuha još 7-8 minuta. Juhu smiksajte u blenderu. Pri samom kraju dodajte indijske oraščieć. Ostavite da se miksa tek toliko dok se oraščić ne usitni, ali ne u potpunosti.
‏Prije serviranja juhu probajte, po potrebi dodajte još soli. Ukrasite krupnim paprom.

‏Uživajte!

Sve recepte možete pronaći na Instagram profilu Kuživancija.

Učitati još
Zatvori