Journal Pets: Najpopularniji parfemi za pse u 2019.

Journal Pets: Najpopularniji
parfemi za pse u 2019.

Parfemi za pse

Njega dlake i održavanje higijene pasa olakšano je cijelom paletom kozmetičkih proizvoda koji su namijenjeni upravo psima. Zbog specifičnih potreba koje su vezane uz izgled krzna, ali svakako i uz potpunu njegu naših ljubimaca, na tržištu se nalaze proizvodi kreirani upravo za te specifične potrebe kućnih ljubimaca.

Tako su, uz šampone i balzame za dlaku, dostupni i različiti losioni za umirenje iritirane kože, lakše raščešljavanje ili dodatnu prihranu dlake. Za uklanjanje obojenja od suza, sline ili mokraće odlična su rješenja otopine kojima se ovaj problem rješava na potpuno prirodan način. Posebnu liniju proizvoda čine preparati za njegu ušiju i područja okoline očiju. Izrazito su blagi, a za pojedine pasmine predstavljaju neizostavni dio redovne toalete.

S obzirom na to da je najveći broj pasa svakodnevno u neposrednom kontaktu sa svojim vlasnicima, nerijetko se postavljaju i pitanja vezana uz miris životinje. Ako se isključe zdravstveni razlozi, a postoji potreba za prikrivanjem neugodnog mirisa, pomoći će mirisni sprejevi, puderi i parfemi.

Mirisi namijenjeni psima sadrže isključivo ekstrakte i eterična ulja biljnog porijekla. Nanose se na bilo koji dio tijela, s tim da treba izbjegavati glavu (oči, nos i usta). Ovi preparati ne štete psima, čak ni kada ih poližu. Kao i kod ostalih kozmetičkih preparata namijenjenih ljubimcima, uvijek se može javiti preosjetljivost na pojedine sastojke, ali pri tome je riječ o individualnoj reakciji organizma.

Mirise za pse treba koristiti povremeno i u manjim količinama. Ugodan miris ovih preparata ipak ne bi trebao dominirati na tijelu psa. Naime, intenzivni mirisi na psima i mačkama ponekad potiču njihovu potrebu za prikrivanjem pa će ih životinje pokušati neutralizirati valjanjem po travi ili zemlji.

U svakom slučaju, ako želite namirisati svog ljubimca, koristite preparate namijenjene upravo psima. Donosimo izbor najpopularnijih parfema za pse u 2019., svi su dostupni za narudžbu putem Amazona.

Gerrard Larriett
Wahl
Magic Coat
Pet Pleasant
Bodhi Dog
Nature’s Miracle
Pet Diesel

Foto: Unsplash, promo

Učitati još
Zatvori