Journal Pets: Kućni ljubimci teško podnose vrućine, evo kako ih sve možete rashladiti
Journal Pets: Kućni ljubimci teško podnose vrućine, evo kako ih sve možete rashladiti

Journal Pets: Kućni ljubimci teško podnose vrućine, evo kako ih sve možete rashladiti

Nakon malog zahlađenja, ponovno nam stižu pravi ljetni dani i ekstremno visoke temperature. Sa svih nas strana upozoravaju na opasnosti koje prijete uslijed izlaganja suncu u najtoplijim terminima, a osim na vlastito zdravlje moramo paziti i na naše ljubimce. Iako su upravo ljetni dani kao stvoreni za igru i zabavu na otvorenom, moramo biti svjesni da i kućni ljubimci mogu pretjerati u aktivnostima, zaboraviti piti vodu i jednostavno dehidrirati. Opasne posljedice možemo izbjeći, ali postoji nekoliko stvari na koje moramo paziti.

Na što sve moramo paziti ljeti?

Vjerojatno najvažnija stvar na koju moramo paziti je da naši ljubimci uvijek imaju dovoljno svježe, hladne vode. Savjetujemo da im posudice s vodom ostavite na više mjesta u stanu, a ako provode vrijeme i u dvorištu, svakako ih ostavite i tamo. Vodu je potrebno provjeravati češće nego inače, a u zdjelicu slobodno možete ubaciti i koju kockicu leda.

Nadalje, važno je omogućiti im boravak u prostorijama koje su rashlađene. Uključite klimu ili ostavite otvorene prozore i uključite ventilator, neka uvijek imaju svježeg zraka. Kao i nama, i psima će biti ugodnije za vrijeme šetnja hodati u hladu, a za vrijeme šetnje svakako birajte ranije jutarnje i kasnije večernje termine. Ako morate izlaziti i tijekom dana, neka te šetnje budu što kraće. Prije šetnje obavezno provjerite je li asfalt prevruć – šetnje po užarenom asfaltu bit će jako bolne za njihove šapice, a mogu dobiti i opekline, pa ako možete, svakako radije birajte zemljane i travnate površine.

Osim što zbog opasnosti moramo paziti na sve navedene faktore, postoji i puno zabavnih rekvizita kojima možemo uvelike olakšati vrućine ljubimcima, a pritom ih zabaviti i okupirati! Garantiramo da će vam biti jako zahvalni.

Rashlađivanje kućnih ljubimaca

Kućnim ljubimcima ovih će dana zasigurno trebati pojačano osvježenje i rashlađivanje, a imamo i nekoliko odličnih savjeta kako da im i najtopliji dani budu ugodniji i zabavniji. U nastavku donosimo ideje koje možete realizirati u stanu, dvorištu ili na plaži, pa će svako pronaći barem neku aktivnosti kojom može usrećiti svog ljubimca. U aktivnostima ćete gotovo jednako uživati i vi sami, pa neka dragocjeno vrijeme započne!

Kupanje (more, jezero, bazen)

Kao i mi, i naši ljubimci ljeti će obožavati kupanje ili brčkanje u moru, jezeru ili bazenu. Neki psi vole plivanje, bacanje i donošenje loptica iz mora, dok neki imaju strah od plivanja, no uživaju u trčanju po plićaku i igri s vodom. Ako niste u prilici za odlazak na more ili jezero, poslužit će mali bazeni koje možete koristiti u dvorištu ili na terasi, a opcija je mnogo. Od dječjih bazena na napuhavanje, pa sve do posebnih bazena s prskalicama za pse. Velik izbor opreme za boravak na otvorenom možete pronaći u Pet Centru.

U pet butiku Ohana možete nabaviti Cool Pet bazen za pse koji dolazi s prskalicama za vodu. Spajanjem vrtnog crijeva na bazen Splash Cool Water puni se vodom i započinje prskanje, nudi vašem psu jedinstvenu vodenu zabavu! Dizajniran je posebno za ugodnu i osvježavajuću zabavu u vrućim ljetnim danima. Možete ga pronaći ovdje.

Rashladne prostirke s gelom

Vjerojatno ste primijetili da čim zatopli, vaši ljubimci preferiraju odmaranje na pločicama – bilo to u kuhinji, kupaonici ili hodniku. Još jedno odlično i pristupačno rješenje su prostirke i podlošci za ležanje punjeni s posebnim gelom, koji se aktivira pritiskom, što znači da čim vaš ljubimac legne na podlogu, prostirka će početi raditi, te pružiti umirujući hladni efekt. Prostirka će biti hladnija od okruženja za 10-15°C, tijekom 3-4 sata konstantnog korištenja. Kako biste ohladili prostirku, jednostavno je ostavite nekorištenu kratko vrijeme – gel će se brzo ohladiti i prostirka će biti spremna za upotrebu.

Rashladne prostirke dolaze u raznim dimenzijama, oblicima i bojama, pa tako možete pronaći oblike raznog voća ili kosti! Jednostavni su za primjenu i čišćenje, pa su idealan izbor za ljetne dane.

Ledene poslastice (jogurt, juha, konzerva)

Kao što i mi ljeti uživamo u sladoledu i sličnim osvježenjima, slične su delicije najbolji odabir i za rashlađivanje ljubimaca. U Licki Mat (silikonske posudice s udubljenjima za lizanje hrane) ulijte pileću ili goveđu juhu, jogurt ili ih namažite tankim slojem mesa iz konzerve, pa ih zamrznite u zamrzivaču. Vaš će ljubimac biti neizmjerno uzbuđen oko ledene poslastice! Osim toga, u Pet Centru možete kupiti već gotove pseće sladolede od lososa, piletine ili govedine!

Igračke za kupanje i igračke koje se zamrzavaju

Još jedna od zabavnih ljetnih aktivnosti u kojoj će uživati svaki pas jest igra u vodi, te igra s ledenim igračkama! Osim velikog asortimana plutajućih loptica i igračaka, postoje i gumene igračke koje se zalede u zamrzivaču, pa se psi igraju i hlade žvačući ih. U “ljetnom kutku” na webshopu Pet Centra pronašli smo još razne zabavne predmete, pa tako možete nabaviti “ice bandanu“, odnosno hladnu maramu, rashladne prsluke, plutajuće bazene, splash prostirke s “fontanom” i još brojne druge.

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori