Journal Pets: Avanture preslatke vjeverice Jill

Journal Pets: Avanture
preslatke vjeverice Jill


@this_girl_is_a_squirrel

@this_girl_is_a_squirrel

Jill je neodoljiva vjeverica sa stavom, karakterom i prilično zanimljivim životom. Preživjela je uragan Isaac, vegetarijanka je, stručnjak u parkouru i jedino se boji usisivača. Obožava Starbucks ubruse i salvete i jako, ali jako je fotogenična.

Njezine avanture možete pratiti na Instagram profilu, a kao prava Internet zvijezda ima i svoju liniju jastučnica! Možete ih pregledati i naručiti ovdje.

Upravo nas je ova neodoljiva vjeverica nagnala da malo istražimo kako je imati upravo tu životinju za kućnog ljubimca i što sve trebate znati ako se odlučite na taj korak. Prvo – koje sve vjeverice postoje, a koje bi mogle biti kućni ljubimci te koje su razlike među njima?


@this_girl_is_a_squirrel

Kanadska ili sibirska vjeverica su vrlo slične, svjetlo smeđe dlake s tamnijim prugama koje se protežu duž cijelih leđa i repa. Rep nije tako kitnjast kao kod europskih ili crvenih vjeverica koje žive u našem podneblju i koje su divlje životinje. Kanadska (Tamias striatus) i sibirska (Tamias sibiricus) vjeverica su istog roda, a razlikuju se jedino po prirodnom staništu, iako žive na sličnim zemljopisnim širinama. To su dosta plahe i vrlo brze životinjice, kojima treba dosta prostora u kavezu koji treba biti viši nego širi, a s vremenom i uz dosta strpljenja mogu se naučiti na vlasnika i čak dolaziti na ruku.


@this_girl_is_a_squirrel

Degu (čileanska vjeverica) potječe iz južne Amerike, a najviše boravi u predjelu Anda na višim nadmorskim visinama, gdje žive u većim zajednicama među stijenama i pod zemljom. Spadaju u red dvojezubaca, kao zečevi i činčile, a izgledaju kao miševi ili štakori, samo s kraćom njuškom i kraćim repićem, s čuperkom dlake na kraju. Imaju prirodno žute zube koji rastu cijeli životni vijek i zato ih moraju neprekidno trošiti, grickajući sve što stignu.


@this_girl_is_a_squirrel

Po prirodi su dosta druželjubivi i vrlo radoznali, te se preporučuje držati barem dvije jedinke jer ne podnose samoću, bez obzira na brigu vlasnika. Vrlo brzo se prilagode novoj okolini koju žele istražiti i novom vlasniku kojem mogu dolaziti i na ruku tražeći poslastice. Bitno je paziti na prehranu pošto su vrlo skloni šećernoj bolesti te paziti da ne dobivaju previše voća bogatog šećerom kao što su grožđice, orašasti plodovi te je bitno da ne jedu hranu bogatu žitaricama. Postoji hrana namijenjena baš za degua te suho sijeno.

Nakon ovih brzinskih osnova, vratimo se avanturama naše Jill – izmamit će vam osmijeh na lice!


@this_girl_is_a_squirrel

@this_girl_is_a_squirrel

Foto: @this_girl_is_a_squirrel

Učitati još
Zatvori