Journal Pets: ‘A cat thing’ je jako cool ekološki namještaj za mačke

Journal Pets: ‘A cat thing’ je jako cool ekološki namještaj za mačke

A cat thing

A cat thing je brend proizvoda napravljenih posebno za mačke i njihove ljude. Osnovao ga je 2016. mladi par arhitekata smatrajući da žele izgraditi posebnu kuću za svoje mačke. Zajedno sa svojim mačkama, Chachom i Lilly, proveli su niz istraživanja o dizajnu proizvoda povezanih s mačkama. Njihov je cilj stvoriti kreativan, moderan i skladan dizajn koji se može uklopiti u moderno životno okruženje.

Prva serija dizajna kojom su ostvarili željeni koncept je kolekcija soba. Autori žele stvoriti radostan prostor u zgradi malih dimenzija za mačke u kojima se igraju. U kolekciji soba mogu skakati, skrivati ​​se, odmarati, puzati kroz različite prostore i raditi sve što im padne na pamet. Inspirirani montažnim zgradama i Legom, njihov najnoviji proizvod donosi četiri modula definirana njihovim prostornim karakterom – soba / dnevni boravak / balkon / rampa. Zajedno se mogu slagati, transformirati i proširiti.

Ova modulacija omogućuje potpunu slobodu u stvaranju bilo kakvih mikrogradnji. Minimalistički dizajn jednostavnog geometrijskog oblika i grafičkog otiska čini kolekciju soba stilskom i može se skladno uklopiti u moderni namještaj i dizajn interijera ljudskog životnog prostora.

A cat thing koristi svojstva papira i načela origamija za stvaranje veza koje različite module mogu zajedno držati na siguran način bez upotrebe bilo kakvih alata. Autori su također izbjegavali komplicirane upute i zadržali čitav postupak montaže što jednostavnijim. Povrh toga, moduli imaju vrlo visoku korisnu nosivost, omogućujući mačićima kao i divovskim mačkama trčanje, igranje i skakanje po njihovoj želji.

Svi proizvodi mogu se reciklirati i izrađeni su od netoksičnih materijala. Kako bi bili prijateljski raspoloženi prema našem planetu, također nastoje smanjiti potrošnju materijala za svoj proizvod kako bi uštedjeli materijal i smanjili otpad. Na primjer, spojevi koji se koriste za učvršćivanje modula konstruirani su na istom kartonu kao i kutija kako bi se optimizirala upotreba materijala.

A cat thing ima za cilj redefinirati proizvode koje svakodnevno koristimo sa svojim kućnim ljubimcima, a istovremeno pruža nam više stila, stava, kvalitete i održivosti.

Foto: acatthing.com

Učitati još
Zatvori