Journal Man: Gdje izaći i što raditi ovaj tjedan?

Journal Man: Gdje izaći i što
raditi ovaj tjedan?

U organizaciji Autonomnog kulturnog centra Attack od 18. do 22. rujna u prostorima AKC Medika, održat će se 3. Reunited festival hip hop kulture. Festival će kroz pet dana ponuditi bogat program koncipiran na kombinaciji edukativnog, prezentacijskog i glazbenog programa koji proizlazi iz svih elemenata hip hop kulture. Festival teži objediniti sve bitne čimbenike hip hopa u Hrvatskoj i dati mogućnost razvoja i edukacije mladim neafirmiranim umjetnicima/icama pripadnicima/cama hip hop subkulture, kao i istražiti sve izričaje, razvoj i produkcije ove subkulture.
U pet dana trajanja festivala posjetitelji/ce će biti u mogućnosti sudjelovati na radionicama koje objedinjuju 5 važnih elemenata hip hopa: grafiti, break dance, djing , beatbox , mc radionica. Radionice su za sve sudionike/ce besplatne.

3. Reunited festival hip hop kulture

U sklopu festivala u galeriji Siva bit će otvorena izložba – Hip hop priča. Na izložbi će biti predstavljene fotografije, video snimke koje vjerno dokumentiraju razdoblje vrhunca hip hop scene u Hrvatskoj, razdoblje od druge polovice devedesetih do ranih dvijetisućitih. Vikend nudi graffiti jam na kojem će sudjelovati rezidenti Medike i njihovi gosti, Break it Out Jam – otvoreni bboy break dance jam na kojem će se demonstrirati vještine ovog plesa uz glazbenu podlogu dj-a Toni Ton (ZG), KranjSkee (SLO) i Dziga (SLO).

U subotu popodne na tribini s temom staro vs novo gostovat će SašaTBF/Tibor (MC) , El Rock/Mariano (BREAK DANCE) , PhatPhillie/NokiNole (DJ) , ManeMei/Seick (WRITER) uz Hard i Sorta.
Večernji program u petak obilježen je najatraktivnijim programom Grey Sketch Battle. Battle je zapravo nadmetanje grafiti umjetnika/ca u izradi skica. Natjecatelji se natječu jedan na jedan i za izradu skice imaju 3 minute. Publika je uz pomoć web kamera u mogućnosti sve detaljno pratiti budući da se čitav proces prenosi live na veliko platno. Prva večer vikenda završit će glazbenim programom i to Ddm Showcase, na kojem će nastupiti svi polaznici/ce programa “Dajte djeci mikrofona“ koji se tijekom proljeća održavao u klubu Attack. Glazbenu večer će na kraju upotpuniti nastupi KRUG (Zagreb), GREEN HILL & IRONWORX (Sisak), SUICIDAL (Zagreb).

Završna večer festivala održat će se u subotu u klubu Attack. Reunited festival je i ove godine okupio eminentna imena underground hip hopa koji se će se predstaviti zagrebačkoj publici. U klubu Attack od 22 sata nastupit će: SIKY (Vinkovci), ŽUVI (Split),MRIGZ N GHET (Velenje), INKOGNITO POPARA (Zagreb), MLATA SICK TOUCH (Beograd ), JANTAR + gosti (Ivanec).

Billy Martin u KCM-u

Kulturni centar Mesnička ugostit će sutra, 18. rujna 2018. jednog od najsvestranijih i po mnogima ponajboljih bubnjara današnjice, beskompromisnog likovnog i video umjetnika Billy Martina (Medeski, Martin&Wood) koji će 18. rujna posjetiti svima nam dragi KCM. Ondje će izložiti svoje slike, ali i prikazati svoje umjetničke filmove koji su neizostavni dio njegovog kreativnog stvaranja. Dođite i upijte nevjerojatnu energiju njegovih djela. Razgovarajte, raspravljajte i komentirajte viđeno s autorom, dobro se zabavite, a nije nemoguće da se nakon svega održi i glazbeni session s nekim od polaznika Billy Martin Masterclassa koji se tih dana održava u Močvari.

Bebe Na Vole ima novi album

U četvrtak 20. rujna ne propustite otvorenje nove koncertne sezone u Savskoj 160 uz odličnog Bebe Na Vole, koji će predstaviti novi album ‘Hate Is A Wonderful Thing’, koji od prije neki dan možete i kupiti, a naša preporuka je da zgrabite vinilni primjerak jer broj je limitiran. Obzirom da je album ozbiljna prijetnja za najbolji album 2018., jednako takva prijetnja je i ovaj koncert koji nemoj propustiti.

Vlatko Štampar u Lisinskom

U subotu 22. rujna u KD Vatroslav Lisinski održat će se stand up nastup Vlatka Šatmpara. U dosadašnjoj karijeri Vlatko ima 3 različita stand up comedy show-a u trajanju od 120min. Bratec je trd, Štamparska greška i Odraslost. Čekaju vas najbolje i najdraže fore iz svakog showa, nazovimo to “šlag” 10 godina rada, sve pomno upakirano u jednu žestoku stand up comedy večer. što nam je Vlatko zajedno s Lajnap kolegom Goranom Vugrincem otkrio u intervjuu pročitajte ovdje.

Preporuka

Zatvori