Journal biljka mjeseca: Monstera Monkey Leaf

Journal biljka mjeseca:
Monstera Monkey Leaf

Jedna od najljepših kućnih biljaka je definitivno neobična Monstera Monkey Leaf. Njeguje ju se slično kao i ostale biljke iz ove porodice, ali na jednu stvar morate pripaziti – voli se penjati, stoga je sjajan ukras za svaki interijer. Donosimo savjete kako se brinuti o Journal biljci mjeseca: Monsteri Monkey Leaf.

Monstera Monkey Leaf

Monstere su posljednjih godina jako popularne kućne biljke, što zbog svoje estetike što zbog lakog uzgajanja. Svoju monsteru morate dobro upoznati i kada jednom shvatite njezine potrebe, više se o njoj nećete morate panično brinuti. Kao i svaka monstera, i ova voli sunce, a idealno joj odgovara istočna strana doma, samo pripazite da nikada nije preblizu staklu kako joj ne bi spalilo lišće. Možete ju nabaviti kao reznicu ili kao mini primjerke u vrtnim centrima.

Briga i uzgoj

Ova biljka zahtjeva zalijevanje otprilike jednom tjedno, pripazite da teglicu nikada ne pretopite jer tako može doći do truljenja korijena. Neka u toplijim danima zahtijevaju više vlage, a to ćete idealno postići prskanjem lišća. Ovoj vrsti monstere ne morate brisati lišće jer je ono rupičasto, ali s vremena na vrijeme sjetite se baciti oko da ju nije prekrila prašina. Ova biljka se voli penjati pa bi idealno bilo već mladoj biljci postaviti potporanj kako bi ona rasla i penjala se. Prihranjujte ju jednom tjedno od proljeća do jeseni, a zimi rjeđe. Dobra prihrana vašu će biljku učiniti sretnom i dati joj prostora da raste u visinu.

Učitati još
Zatvori