Journal biljka mjeseca: Imperial Red philodendron
Journal biljka mjeseca: Imperial Red philodendron

Journal biljka mjeseca: Imperial
Red philodendron

Imperial Red philodendron nastala je kao hibridna vrsta u posljednjih nekoliko godina, a čim se pojavila odmah se našla na popisu želja svih biljkoljubaca. Vrlo je jednostavna za uzgoj, a zbog svojih efektnih listova savršeno pristaje u brojne moderne interijere. Kako bismo vas pobliže upoznali s njom odabrali smo ju da baš ona bude Journal biljka mjeseca listopada 2022. 

Imperial Red philodendron

Postoje dvije glavne vrste philodendrona, penjačice i one koje stoje samostalno. Ovaj philodendron spada u drugu kategoriju. Biljke u ovoj kategoriji puno su veće od penjačica i imaju puno veće listove. Philodendron Imperial Red primjer je samostalne stajačice. Ima sjajne, široke, svijetlo zelene i crvene listove ovalnog oblika koji su vrlo blizu jedan drugome na jednoj stabljici. Ova jedva vidljiva stabljika, koja se obično vidi tek kada stariji, donji listovi biljke otpadnu, održava Philodendron Imperial Red uspravnim i elegantnim. Ova biljka, kada se uzgaja u zatvorenom prostoru, može lako doseći visinu od 1 metra pa i više. Ima krute stabljike koje su dovoljno jake i čvrste da biljka raste ravno prema gore dok sazrijeva.

Njega i uzgoj 

Ova biljka nije zahtjevna, ali ipak morate ispuniti neke uvjete kako bi ona rasla velika i zdrava. Zimi se temperatura nikako ne bi smjela spuštati ispod 13 stupnjeva, a ljeti bi trebali izbjegavati direktno sunce. Dohranjujte u proljeće i ljeto u vrijeme aktivnog rasta. Ova biljka voli umjereno svijetlo tako da nije idealna za mračne dijelove interijera. Zalijevati ju trebate tek onda kada se 50% tla potpuno osuši. Ako vam biljka ne daje nove listove znači da joj se korijen nije u potpunosti osušio pa malo stanite sa zalijevanjem. Kako lišće Philodendron Imperial Red sazrijeva, ono postaje zelenije. Postavljanje vaše biljke na svjetlije mjesto pomoći će vam da zadržite crvenu boju dulje vrijeme. Sretno. 

Učitati još
Zatvori