Journal biljka mjeseca: Decentna Kluzija
Journal biljka mjeseca: Decentna Kluzija

Journal biljka mjeseca: Decentna Kluzija

Kluzija je jedan od onih biljaka koju nećete primijetiti na prvu jer nije nametljiva i sramežljivo se ne izdvaja od drugih. Ono što ju čini posebnom je upravo ta njezina jednostavnost i decentnost. Takva je i kad je riječ o brizi i njezi. Kako je pred nama kičasti prosinac koji će svojim ukrasima sam po sebi uzeti svu pažnju, studeni smo odlučili posvetiti jednoj biljci koja vas definitivno neće razočarati i što ćete ju više gledati to ćete ju više cijeniti, a ona to zaista zaslužuje. Journal biljka mjeseca studenog je kluzija.

Kluzija

Kluzija ili Clusia rosea sobna je biljka poznata još i pod nazivom “Autograph Tree”. Ono što je zanimljivo kod ove biljke je to što može poslužiti i kao malo umjetničko platno jer na njezinim listovima doslovno možete urezivati (od tuda i naziv). Ipak koliko god da je biljka izdržljiva, nemojte to raditi, budite nježni i pažljivi prema njoj i ona će vam to stostruko vratiti. Možete ju doslovno staviti bilo gdje u interijer jer će svojom decentnošću upotpuniti minimalističke kao i stilski zahtjevne interijere.

Njega i uzgoj

Kluzija savršeno podnosi različite uvjete, samo da joj nije prehladno i da nije na direktnoj svjetlosti. Zalijevajte ju jednom u deset dana, a potrebno ju je presaditi svake druge godine. Prihranjujte ju redovito od proljeća do jeseni, a ako njezine listove brišete vlažnom krpicom oni će se još više sjajiti. Ovu biljku možete kupiti i u našim green shopovima, dobre veličine i prihvatljive cijene.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori