Još jedno mjesto koje možete dodati na adventski popis

Još jedno mjesto koje možete
dodati na adventski popis

Croata blagdanski izlozi

Dok se gradom širi čaroban odsjaj šarenih lampica i miris klinčića, a naši domovi nagovještaju aromu vanilije i cimeta, okruženi smo nasmiješenim licima. Toplina, koja kao da široko obgrli sve ljude, čini ovo doba najljepšim dijelom godine.

croata-koncert-6

Croata blagdanski izlozi

Zagreb, koji i ove godine ponosno nosi titulu grada s najboljim adventom u Europi, prepun je događanja. Često se uputite na jedno mjesto, a završite negdje drugdje lutajući središtem grada i uživajući u blagdanskom okruženju i mirisu Božića. Posebno volimo zagledati u posebno ukrašene izloge trgovina – jedan od njih je i onaj trgovine Croata u Oktogonu koji u sebi sadrži cijelu listu želja.

croata-koncert-2

No, unatoč bogatoj ponudi koju nam pruža grad, može se činiti kao da nečega nema dovoljno. Nedostaju tradicionalne božićne pjesme čiji se zvuci šire ulicama. Ako se u srijedu 20. prosinca ne možete odlučiti što ćete prvo pogledati, pozivamo vas da u 18 sati dođete u prolaz Oktogon, ispred salona Croata, i poslušate topli Božićni koncert srdačnih i dragih ljudi koji čine klapu Čežnja.

croata-koncert-4

Božićni koncert u Oktogonu

U klapi koja je osnovana prije petnaest godina nastupaju Kamilo Benković (prvi tenor), Josip Kolombani i Zoran Šarić (drugi tenori), Josip Crnica (bariton), Ive Milšić (bas/bariton), Milan Tonković i Hrvoje Dusper (basevi), Branko Borić i Dragan Rako (basevi profundo).

Iako su vam rasporedi pretrpani događanjima, odvojite vrijeme za ovaj topli mali koncert i budite smioniji, opušteniji i sretniji. Koliko god hladno bilo vani, najviše topline dolazi iznutra. Ipak ste u gradu s najljepšim Adventom u Europi, a ako još niste kupili darove za najmilije u salonu Croata ćete sigurno naći onu najljepšu svilenu kravatu i rubac kojima ćete im izmamiti osmijeh na lice.

koncert

Učitati još
Zatvori