Još jedan Emmy za
Anthonyja Bourdaina

Nemoguće je ne zakačiti se za dokumentarne emisije jednog od najpoznatijih svjetskih chefova, koji je svojevremeno u jednoj epizodi doku-serije ‘No Reservations’ obišao i hrvatske ljepote. Ako ste ih ikada imali prilike pratiti onda znamo o čemu pričate. Šarm ovog ‘zločestog dečka’ kulinarskog svijeta, putopisne avanture i gastronomske delicije koje se izmjenjuju na njegovom tanjuru vjerojatno će vas natjerati da pogledate još jednu epizodu. Pa još jednu… I tako unedogled.

bourdain5

Dokaz njegovoj popularnosti još je jedna nagrada Emmy za emisiju ‘Parts Unknown’ koja se emitira od 2013. godine na kanalu CNN. To je treća Bourdainova serija koja je postala apsolutni hit među gledateljima nakon ‘No Reservations’ i ‘The Layover’, a uskoro će ući u svoju šestu sezonu. Za razliku od drugih njegovih dokumentaraca, ‘Parts Unkown’ bavi se i socio-političkim te kulturnim aspektima manje razvikanih turističkih zemalja koje posjećuje kao i s najpoznatijim lokalnim jelima koja ima priliku isprobati. Tako se u jednoj sezoni serije može pojaviti u Južnoj Africi, kao i Kopenhagenu što stvara zanimljivu mješavinu, očito vrlo privlačnu gledateljima i kritičarima.

bourdain1

Ovo je treća nagrada Emmy za ‘Parts Unknown’, treću godinu zaredom. Točnije radi se o Creative Arts Emmy nagradama, a one se dodjeljuju prije službene Primetime Emmy ceremonije koja će se ove godine održati 20. rujna. U nastavku možete pogledati trailer za najnoviju sezonu serije koja s emitiranjem počinje 27. rujna.

bourdain3

Foto: @anthonybourdain

Preporuka

Zatvori