Jesenski comfort food

Jesenski comfort
food

Dolazak jeseni garantira sve više kišnih vikenda kad večeri provodimo kod kuće uz neki dobar film ili seriju. To će uglavnom značiti da ćete poželjeti nešto za grickanje ili nešto slatko, a ovo godišnje doba kraljuje što se tiče ‘comfort fooda’. Njega karakterizira hrana koja ima nostalgičnu vrijednost i ne može se svrstati pod zdravu prehranu (iako jela uvijek možete pripremiti pazeći na namirnice i sastojke da bi zadovoljilo vaš tip prehrane).

Pronašli smo nekoliko finih deserata u kojima bi mogli uživati večeras.

Okruglice s jabukama

Kao zamjenu za jabuke u šlafroku, tufahije i knedle, možete isprobati i ovaj američki recept. ‘Apple dumplings’, odnosno okruglice s jabukama podrazumijevaju jabuke pečene u omotaču od tijesta s umakom od karamele, a serviraju se sa sladoledom. Jedan fini recept pronađite ovdje.

Churros

Španjolske churrose bi mogli usporediti s našim uštipcima. Radi se o tijestu pečenom u dubokom ulju koje se nakon pečenja uvalja u šećer i cimet, a tradicionalno se služi s vrućom čokoladom u koju se umače. Jedan od popularnijih street food recepata možete napraviti kod kuće, samo možda nećete uspjeti reproducirati njegov klasični oblik. Ali nema veze, okus ostaje isti i jednako ukusan. Isprobajte churrose s bloga Drizzle and Dip, s umakom od čokolade i kave.

Riža na mlijeku

Jedan od zaboravljenih deserata iz djetinjstva nipošto ne mora biti dosadan i običan već pripremljen s maštovitim sastojcima za ekstra uživanje. Kremasta riža na mlijeku može se začiniti mirisima i aromama jeseni, cimetom, klinčićem, anisom, kao i preljevom od karamele i voćem. Jedan od primjera je i ovaj s bloga The Kitchen McCabe.

Pohani kruh (ili francuski tost)

Iako se uglavnom jede za doručak, i večer možete završiti ovom poslasticom. Pohani kruh po klasičnom receptu jedemo sam, a francuski tost premažite Nutellom i ubacite banane kao što to radi blogerica Averie Sunshine.

Crumble

Crumble je jedan od najfinijih jesenskih deserata – osim što je jako jednostavan za pripremu, može sadržavati vaše najdraže jesensko voće. Klasičan recept za crumble od jabuka donijeli smo ovdje, kao i nekoliko ideja za pripremu ovih finih deserata.

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori