Jelena Đoković i dr. Shefali Tsabary oduševile zagrebačku publiku predavanjem o roditeljstvu
Jelena Đoković i dr. Shefali Tsabary oduševile zagrebačku publiku predavanjem o roditeljstvu

Jelena Đoković i dr. Shefali Tsabary oduševile zagrebačku publiku predavanjem o roditeljstvu

Pred prepunom dvoranom zagrebačkog Mozaik Event Centra sinoć je održano predavanje Podrška, ne perfekcija vodeće svjetske stručnjakinje za roditeljstvo dr. Shefali Tsabary.

Klinička psihologinja i autorica nekoliko bestselera New York Timesa približila je okupljenima svoj koncept svjesnog roditeljstva i naglasila da je to koncept koji jača i njeguje osobnost djeteta, uvažava njegovu autentičnost i prihvaća ju uz postavljanje zdravih granica. Dr. Shefali je stigla u Zagreb na poziv Jelene Đoković, suosnivačice i globalne direktorice Novak Đoković Fondacije.

predavanje dr. Shefali

‘’Svjesno roditeljstvo je koncept koji je meni pomogao u razumijevanju mene kao majke, moje djece i mojih postupaka i zato sam osjetila veliku želju da cijelu regiju upoznam s njezinim učenjem. Sve nas ujedinjuje ljubav prema našoj djeci i želja da budu sretna. Ja sam taj put pronašla u svjesnom roditeljstvu dr. Shefali i ako samo jednom roditelju otvorim vrata u neke nove spoznaje koje će mu pomoći da bude bolji, mislim da je to dobro. Kad vidim okupljene roditelje ponosna sam i sretna, jer zajedno učimo za bolje sutra naše djece.’’, izjavila je Jelena Đoković.

predavanje dr. Shefali

Dr. Shefali je bila impresionirana zainteresiranom publikom i brojnim kvalitetnim pitanjima koja su joj postavljali roditelji tijekom predavanja.

‘’Nije cilj savršenstvo, već razumijevanje – prije svega sebe, svojih reakcija, a sve u cilju povezivanja s djetetom. Roditeljstvo je put, a sretna sam kad vidim tolike roditelje koji su spremni otvoriti se novim spoznajama, kako bi njihovo dijete raslo sretnije i zadovoljnije. Današnje vrijeme je prepuno izazova, a svojim iskustvom u radu s obiteljima i djecom želim pomoći roditeljima da se znaju nositi s njima’’, rekla je dr. Shefali.

predavanje dr. Shefali

Ovo je prvi posjet dr. Shefali Hrvatskoj i Europi općenito, a nakon uspješno održanog premijernog predavanja u Ljubljani, zatim sinoć u Zagrebu, održat će i predavanje u
Beogradu.

Foto:  Novak Đoković Fondacija

Učitati još
Zatvori