Jedinstveni hoteli u Hrvatskoj koji nude autentično lokalno iskustvo
Jedinstveni hoteli u Hrvatskoj koji nude autentično lokalno iskustvo

Jedinstveni hoteli u Hrvatskoj koji nude
autentično lokalno iskustvo

Priča o Stories hotelima počela je 2016. godine na inicijativu Nenada Nizića, vlasnika hotela Vestibul Palace i Leile Krešić-Jurić, tadašnje direktorice Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore. U to vrijeme postojalo je nekoliko sličnih udruga koje su okupljale hotelijere i djelovale na različitim poljima, ali niti jedna nije bila fokusirana na uski segment visoko kvalitetnih boutique hotela. Nastavno na iskustvo koje je imao kroz članstvo hotela Vestibul Palace u svjetski priznatoj alijansi Small and Luxury Hotels of the World, ideja g. Nizića bila je pokrenuti platformu koja će okupiti male, ekskluzivne hotele Hrvatske te im kroz zajedničko djelovanje omogućiti vidljivost na svjetskom tržištu, razmjenu iskustava, umrežavanje i zajednički rast.

Okupio je prvih 10 hotela koji su iskazali interes za udruživanjem i to su bili – San Rocco hotel iz Brtonigle, Meneghetti Wine Hotel iz Bala, Hotel Bevanda i Design Hotel Navis iz Opatije, Bastion Heritage Hotel iz Zadra, Heritage Hotel Life Palace iz Šibenika, Vestibul Palace iz Splita, Martinis Marchi Heritage Hotel s otoka Šolte, hotel Kazbek i The Pucić Palace iz Dubrovnika, a Hrvatska gospodarska komora je prepoznala potrebu da se okupe mali luksuzni hoteli te predložila osnivanje posebne grupacije unutar Udruženja hotelijera koje je djelovalo pri HGK-u.

San Rocco hotel
Hotel Bevanda
Design Hotel Navis
Heritage Hotel Life Palace
Martinis Marchi Heritage Hotel
Bastion Heritage Hotel
Vestibul Palace
hotel Kazbek
The Pucić Palace

Jedinstveni hrvatski hoteli stvoreni za potpuno uživanje i brojne prednosti

Tako je sredinom 2016. godine osnovana Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela unutar koje su razvijeni kriteriji za primanje hotela i pokrenut je proces brendiranja te je 2017. lansiran zajednički brand Stories, Croatian Unique Hotels koji je kreirala priznata brending agencija Fabular. Od samog osnutka Stories hotele su uz HGK podržali i prepoznali kao strateškog partnera u razvoju turizma veće vrijednosti i Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica. Tijekom nekoliko godina pokrenuta su i strateška partnerstva s Mastercardom i Croatia Airlinesom pa tako gosti koji plaćaju jednom od premium kartica Mastercarda mogu ostvariti različite pogodnosti u različitim Stories hotelima, a u suradnji s Croatia Airlinesom gosti koji rezerviraju smještaj u jednom od Stories hotela mogu ostvariti popust od 20% na karte kupljene na njihovoj Internet stranici.

S definicijom kriterija za ulazak u Stories hotele omogućilo se i drugim hotelima da se pridruže Stories hotelima, pa su se tako pridružili hotel Adriatic iz Rovinja, Isabella Valamar Collection Island Resort iz Poreča, Adriana Hvar Spa Hotel iz Hvara, briig boutique hotel iz Splita, Lešić Dimitri iz Korčule.

Hotel Adriatic
Adriana Hvar Spa Hotel
Lešić Dimitri

Svaki hotel priča svoju jedinstvenu priču

Stories hoteli su mali hoteli smješteni na posebnim lokacijama koji pružaju jedinstvene doživljaje vezane uz povijest, kulturu, dizajn ili prirodu uz posebno gourmet iskustvo.  Svaki hotel ima svoju priču te nudi autentično lokalno iskustvo kroz jedinstvenu baštinu ili koncepte, vrhunsku lokaciju, posebno gurmansko iskustvo, besprijekoran dizajn i visoko personaliziranu uslugu. Hoteli Stories nalaze se na najzanimljivijim lokacijama – skrivenim i osamljenim uvalama, smješteni u gradska središta stara tisuću godina pod zaštitom UNESCO-a, u palači rimskoga cara, u luksuznom dvorcu koji je nekoć pripadao plemićima ili u vlastelinstvu bogatoga trgovca.

Gosti sve više traže hotele jakog karaktera koji pružaju lokalne, autohtone doživljaje i Stories okuplja upravo takve hotele. Svaki hotel unutar Stories grupacije je različit, svaki hotel priča svoju jedinstvenu priču koja je vezana za povijest, kulturu, dizajn ili prirodu.

briig boutique hotel

Autentično lokalno iskustvo kroz jedinstvenu baštinu ili koncepte

Hoteli se nalazi uzduž cijele obale – u Istri (Poreč, Brtonigla, Rovinj, Bale), Opatiji, Zadru, Šibeniku, Splitu, Maslinici na otoku Šolta, Hvaru na otoku Hvar, Korčuli na otoku Hvaru i u Dubrovniku. Od prošle godine s ulaskom hotela Canopy by Hilton Zagreb City Centre Stories hoteli imaju i prvi hotel u kontinentalnom dijelu Hrvatske, u Zagrebu.

Svaki hotel priča jedinstvenu priču o samoj lokaciji, ali i nudi profinjeni luksuz kroz cijelu godinu autentičnim lokalnim doživljajima, vrhunskim smještajem i interijerom, slikovitim pejzažima i prirodnim ljepotama, tragovima prošlosti te nezaboravnim gastronomskim iskustvima. Većina Stories hotela je otvorena tijekom cijele godine, to su većinom mali hoteli jakog karaktera i intimnog okruženja koji goste osvoje svojom visoko personaliziranom uslugom i autentičnosti.

Canopy by Hilton Zagreb City Centre
Canopy by Hilton Zagreb City Centre
Canopy by Hilton Zagreb City Centre

Iskustva vrijedna prepričavanja

Cilj Stories hotela je ciljanim aktivnostima ucrtati Hrvatsku i hotele članove Stories hotela na svjetske karte luksuznog turizma. Pomno se biraju mali luksuzni hoteli koji uz jedinstvenu baštinu ili koncept, izvanrednu lokaciju, besprijekorno uređenje i visoko personaliziranu uslugu nude autentična iskustva vrijedna prepričavanja. Osim pozicioniranja na ciljanim tržištima, Stories hoteli svojim članovima omogućuju razmjenu iskustava i znanja, zajedničke nastupe na ciljanim događanjima i edukaciju osoblja, a ostalim hotelima predstavljaju primjer održivog razvoja turizma u Hrvatskoj.

Isabella Valamar Collection Island Resort

Foto: PR

Učitati još
Zatvori