Hvalevrijedan projekt: Humanitarna priča u kojoj već treću godinu za redom sudjeluju Stories hoteli
Hvalevrijedan projekt: Humanitarna priča u kojoj već treću godinu za redom sudjeluju Stories hoteli

Hvalevrijedan projekt: Humanitarna priča u kojoj već treću godinu za redom sudjeluju Stories hoteli

Prije nekoliko dana, 20. svibnja, održan je 34. A Culinary Evening with California Winemasters event u studijima Warner Brosa u Burbanku u Kaliforniji, u organizaciji Zaklade za cističnu fibrozu. Događanje je okupilo 1200 gostiju iz Kalifornije i ostalih zemalja SAD-a, a više od 50 poznatih kuhara zajedno sa 75 najtalentiranijih kalifornijskih vinara pripremalo je ekstravagandne tastinge i jela tijekom događanja.

Ovogodišnji event prikupio je skoro 2.000.000 USD za buduća istraživanja Zaklade za cističnu fibrozu. Više od 36 milijuna američkih dolara prikupljeno je na ovom eventu od početka održavanja. Uzvanici su tijekom tihih aukcija i aukcija uživo bidali za više od 500 različitih ekskluzivnih lotova, od posebnih putovanja do ekskluzivnih kolektorskih vinskih etiketa.

Winemasters je jedan od najvažnijih događanja prikupljanja sredstava za Zakladu cistične fibroze u SAD-u i jedna od najvećih jednodnevnih humanitarnih vinskih aukcija u svijetu, kojom se od održavanja eventa prikupilo više od 36 milijuna američkih dolara.

Stories hoteli već treću godinu za redom sudjeluje u humanitarnoj aukciji

Stories hoteli na ovom eventu sudjeluju već 3. godinu zaredom s paketom A Dream Holiday of Your Choice in Croatia with Stories Hotels koji se prezentira na aukciji uživo te je ove godine Zakladi prikupio 28.000 USD, a od početka sudjelovanja skoro 100.000 USD. Stories paket dobitniku omogućava da u 10-dnevnom boravku sam kreira svoj posjet Hrvatskoj birajući one Stories hotele i njihova posebna iskustva s kojima su sudjelovali u eventu. Ove godine to su bili: Hotel Adriatic, San Rocco (Brtonigla), Isabella Valamar Collection Island Resort (Poreč), Meneghetti Wine Hotel & Winery (Bale), Bevanda Hotel Restaurant & Bar (Opatija), Bastion Boutique Hotel (Zadar), Vestibul Palace (Split), Martinis Marchi Heritage Hotel (Maslinica, otok Šolta), Adriana Hvar Spa Hotel (Hvar, otok Hvar), Lešić Dimitri Palace (Korčula, otok Korčula) i The Pucić Palace (Dubrovnik).

Hvalevrijedan projekt

Na aukciji uživo uz Stories hotele bidalo se npr. i za 8-dnevni boravak za pet parova, u dvorcu u Champagneu, bivšoj rezidenciji modnog dizajnera Karla Lagerfelda te je uključivalo različite vođene ture i degustacije. Ovaj boravak je zajedno s personaliziranim bookingom i kompletnom concierge uslugom Zakladi CF pridonio 75.000 USD. Putovanje u talijanske vinske regije Abruzzo i Marche Zakladi su osigurale 25.000 USD, 5-dnevni boravak s posebnom vinskom degustacijom za 8 parova u vinogradima obitelji Baldacci donio je Zakladi 25.000 USD itd.

Dawn Marie Kotsonis i Grace Rose Bauer, ambasadorica Winemasters eventa.

Autentična iskustva

Gospođa Barbara Balik, Director of Special Giving for the CF Foundation izrazila je zahvalu:

Naša publika voli putovati, a Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih destinacija. Stories je našim gostima ponudio sve ono što traže u putovanjima: autentična iskustva i luksuzne hotele koji ispunjavaju njihove snove o naslijeđu, baštini i gostoprimstvu Hrvatske. California Winemasters ne može dovoljno zahvaliti Stories hotelima što su nam pomogli prikupiti skoro 100.000 američkih dolara u zadnje tri godine. Winemasters je prikupio više od 36 milijuna dolara od svog osnutka i sva prikupljena sredstva Zaklada cistične fibroze koristi za daljnja istraživanja i brigu o oboljelima.

Barbara Balik, direktorica donacija za Zakladu za cističnu fibrozu i Allen Balik, osnivač i supredsjedatelj događaja

Impresivan broj sudionika

Gospodin Nenad Nizić, predsjednik Stories hotela i vlasnik hotela Vestibul Palace rekao je:

Sa Zakladom za cističnu fibrozu i događanjem “A Culinary Evening with California Winemasters” su me povezali gosti koji su boravili u hotelu Vestibul Palace kratko nakon što smo otvorili, oduševili su se pričom o hotelu i Splitom te predložili da se uključimo u to hvale vrijedno humanitarno događanje. 8 godina smo sudjelovali samostalno s Vestibul Palaceom, a zadnje tri godine sudjelujemo kao Stories. 2019. sam zajedno sa sinom Brunom sudjelovao i fizički na eventu koji se i te godine održao u studijima Warner Brosa u Los Angelesu i okupio impresivan broj sudionika i sredstava. Ponosan sam da su Vestibul Palace i Stories hoteli dio ovog velikog humanitarnog događanja

Nenad Nizić, predsjednik Stories hotela i vlasnik hotela Vestibul Palace sa sinom Brunom Nizićem

O Zakladi za cističnu fibrozu

Zaklada za cističnu fibrozu neprofitna je organizacija osnovana 1955. godine u SAD-u, svjetski je lider u potrazi za lijekom za CF i podupiranje istraživanja bolesti. U suradnji s partnerima i zajednicom okupljenom oko cistične fibroze Zaklada CF financira istraživanja i razvoj lijekova kako bi osigurala liječenje i oboljelima od CF-a dug i ispunjen život.

Zahvaljujući novim terapijama, prosječni životni vijek osoba oboljelih od cistične fibroze sada je 53.

Nenad Nizić

Foto: PR, Instagram (@stories_hotels)

Učitati još
Zatvori