Japandi – gorući trend u interijeru

Japandi – gorući trend u interijeru

japanski-minimalizam-bloomingville-3

Bloomingville

U potrazi za novim trendovima, svijet dizajna interijera često poseže za kulturama različitih zemalja. I dok je klasični skandinavski minimalizam godinama bio na samom vrhu popularnosti, polako mu prijeti još pročišćeniji pravac inspiriran tradicionalnim japanskim dizajnom.

japanski-minimalizam-bloomingville-4

Bloomingville

I zove se Japandi [j’ pen:di], kao spoj riječi ‘Japanese’ i ‘Scandinavian’, a predviđaju mu apsolutnu vladavinu u 2017. godini.

Japandi je nastao iz želje za nečim novim, dodatnim razvojem skandinavskog minimalističkog stila, a najlogičniji spoj pronađen je u tradicionalnom japanskom minimalizmu, pravcu lišenom svega suvišnog i filozofijom samo onog najosnovnijeg.

GlobeWest

GlobeWest

Što se tiče životnog stila, njegova srž slična je trendu za koji kažu da će ove godine naslijediti sveprisutni Hygge – zove se Lagom, a riječ je o umjerenom načinu života u čijem se središtu nalazi ideja o pravoj mjeri, savršenoj sredini između onoga što nam je premalo i onoga što nam je previše.

Japandi donosi sasvim jasne i oštre linije, zaobljene plohe, geometrizirani izgled te prirodne materijale kao što su keramika, čelik, vuna, staklo i drvo. Minuciozni detalji te savršenstvo izrade odlikuju kolekcije za dom iz kojih je uklonjen sav višak, što definitivno nije za ljubitelje eklekticizma.

japanski-minimalizam-bloomingville-1

Bloomingville

Kako je skandinavski stil zaludio cijeli svijet bilo je teško stvoriti nove komade koji bi osvježili cijeli pravac, a ovim spojem dobiveno je najbolje od dva svijeta. Japandi na vrlo privlačan način donosi minimalizam s jednom toplijom notom – boje kao što su bež, ružičasta, topla siva i zelena, savršeno se uklapaju u viđenje stila.

japandi-2

GlobeWest

Već se može pronaći u raznim kolekcijama, poput one popularnog danskog brenda Bloomingville koji često diktira trendove u dizajnu. Očekujte da ćete za Japandi još čuti.

japanski-minimalizam-bloomingville-2

Bloomingville

Foto: Bloomingville, GlobeWest

Učitati još
Zatvori