Izložba „Poklon s pričom“

Izložba „Poklon s pričom“

Poklon-s-pricom-izlozba

Izložba „Poklon s pričom“ ističe važnost pravih životnih vrijednosti kroz simboliku poklona kao jednog od oblika iskazivanja ljubavi i pažnje prema drugome. Svatko od nas ima svoj osobni vrijednosni sustav po kojem procjenjuje je li mu nešto ili netko važan u životu. Ova izložba nas potiče da razmislimo o tome što je nama važno u životu te da ne pokušavamo živjeti kako drugi misle da trebamo ili onako kako nam to nameće suvremeno društvo, nego da njegujemo vrijednosti u koje sami vjerujemo.

Poklon-s-pricom-izlozba3

Izložba se može pogledati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, od 14.-28. veljače 2017. Za postavljanje izložbe pobrinuo se nagrađivani dizajnerski dvojac Marko Šesnić i Goran Turković. Ovaj poziv upućujemo i vama, kako biste se priključili projektu, te na društveno koristan način podržali inicijativu međusobne podrške kojom potiče ljude da svojim najbližima daruju ljubav, odnosno poklone koji imaju priču što će im zagrijati srce, jer su odabrani samo za njih. ”Jako mi se sviđa akcija ‘Poklon s pričom’ i što potičemo sve ljude da se misle jedni na druge, a da je ono što je materijalno manje važno.” istaknula je glumica Ecija Ojdanić.

Poklon-s-pricom-izlozba2

”Svaka čast na ideji! Lijepo mi je da se konstantno s vaše strane radi na tome i podsjeća ljude na stvari koje su važne. Svi moramo biti hipersenzibilni i nastojati doprinijeti društvu na način na koji možemo.” naglasila je dizajnerica Aleksandra Dojčinović. TV voditeljica Nevena Rendeli je pak donijela knjigu: Moj poklon s pričom je jedna od onih ogromnih knjiga 501 mjesto koje morate posjetiti, u ovom slučaju, 501 otok koji morate posjetit! Davno sam ju dobila od meni tada jako drage osobe, a oduševilo me što je sama knjiga iz antikvarijata, a ne nova jer se to izdanje više nije moglo naći u knjižarama. Poklon s pričom je za mene jedini koji postoji, i sama se trudim poklanjati ono što mi se čini da bi drugima moglo značiti a ne novčano vrijediti.”

Učitati još
Zatvori