Odlična atmosfera na Iva Radić x Mona dinner partyju
Odlična atmosfera na Iva Radić x Mona dinner partyju

Odlična atmosfera na Iva Radić x
Mona dinner partyju

Sinoć je u glamuroznoj atmosferi poznatog zagrebačkog restorana Dubravkin put održan ekskluzivni dinner party povodom lansiranja velike modne kolaboracije između modne kuće Mona i osnivačice portala Journal.hr i Journal.rs, Ive Radić. Modna priča za koju zaista možemo reći da pomiče granice na našim prostorima realizirana je na svjetskoj razini, a kao takva i s velikim zanimanjem popraćena od strane javnosti. U fokusu suradnje je bezvremenska crna torba koja nosi potpis modne kuće Mona, ali ujedno modni pečat Ive Radić i njenog istančanog stilskog izražaja.

Glamurozni dinner party u ženskom društvu

Narativ je to koji je popratilo i samo događanje u restoranu Dubravkin put, koje je zapravo bilo više od večere. Ono je okupilo žensko društvo satkano od probranih uzvanica iz modnih, business i beauty sfera regije koje su svojim dolaskom podržale ovaj smjeli modni korak. Ispred photo walla i našeg objektiva tako su prodefilirale Lejla Filipović, Jelena Veljača, Tatjana Dragović, Anica Kovač, Anamarija Brkić, Nevena Rendeli…

Iva Radić x Mona torba dizajnom i estetikom namijenjena je ženama koje njeguju klasičan stil s urbanim pomakom. Nije riječ o trendovskom komadu koji će se nositi jednu sezonu, nego vječnom crnom modnom detalju koji će upotpuniti vašu garderobu na pravi način, a možete ju prednaručiti na ovom linku. Taj je sentiment utkan i u samo uređenje restorana te stol koji je dominirao prostorom.

Interijer za pamćenje

Interijer je svojom čarobnom rukom uredio Saša Šekoranja. Sam community table, kao fokus prostorije, dodatno je naglašen vazama različitih visina ispunjenima ljubičastim orhidejama. Prigušena atmosfera postignuta je papirnatim fenjerima koji su bacali nježno svjetlo na stol i dirigirali mood. A goste je na njihovim mjestima dočekala rukom ispisana kartica s imenom, custom salveta, loyalty kartica modne kuće Mona.

Na ulazu je posluženo piće dobrodošlice Moët & Chandon Brut Impérial kojeg karakterizira intenzivna voćnost i elegantna zrelost. Uzvanice su kroz mingle i razgovor u ugodnom društvu mogle razgledati table setting i sobu u kojoj je glavnu riječ vodila Iva Radić x Mona velika crna torba.

Popraćena videom kampanje koji se prikazivao na nizu ekrana, torba se mogla isprobati što su gosti sa zanimanjem i učinili.

Delicije iz kuhinje Dubravkinog puta

Zatim je došlo vrijeme za samu večeru. Glavnu riječ u interijeru je poveo stol na koji su redom dolazile delicije iz kuhinje pod palicom chefa Tibora Valinčića. Na meniju su se našla birana jela uparena s vrhunskim vinima Chateau d’Esclans (Miva galerija vina). Za početak smo probali tartar od brancina u emulziji od šafrana s crvenim paprom, gel od mandarina i tostirani brioš uparen s Chateau d’Esclans The Pale By Sacha Lichine roséom.

Chateau d`Esclans The Pale Rosé je tipičan suh, provansalski rose, elegantne strukture i voćnih aroma. Lijepo će se sljubio uz tartar od brancina s gelom od mandarina, zahvaljujući elegantnim mirisima jagode, citrusa i zelene jabuke, te hrskavoj svježini. 

Zatim je slijedio rižoto od koromača s poširanom oradom, pestom od motara i limuna uparen s Chateau d’Esclans Whispering Angel roséom. Kompleksan i nježan istovremeno, s voćnim aromama malina, jagoda i grejpa, notama mediteranskog bilja i nešto citrusnih nota u samom završetku, lijepo prati laganija, riblja jela, poput ovog rižota.

Treći slijed bio je file zubaca na kremi od cvjetače s glaziranom mrkvom, korijenom peršina i ukiseljenom ciklom koji je savršeno pratio Chateau d’Esclans Rock Angel rosé. Rock Angel Rosé proizvodi se samo od najkvalitetnijeg grožđa u regiji Côtes de Provence, koje onda djelomično fermentira u velikim hrastovim bačvama. Osmišljen kao ozbiljnije rosé vino, srednjeg tijela, ugodne svježine i mineralnog završetka, izvrsno će se sljubiti uz razna jela mediteranske kuhinje, poput spomenutog filea zubaca na kremi od cvjetače s povrćem.

Za kraj nas je oduševio desert imena Kalamansi pastry chefa Roberta Bašića. Uz desert citrusnog okusa, nabolje je pasao jednako osvježavajući koktel od Belvedere Organic Infusions vodke s okusom kupine i limunske trave. Belvedere Organic Infusions vodke napravljene su isključivo od 100% organskih sastojaka (poljske raži, voća i biljaka), a karakteriziraju ih intenzivne voćne arome i okusi.

Večeru je intimnim koncertom popratila Nela Đinđić i svojim i stranim hitovima stvorila podlogu za dobru zabavu duboko u noć.

Tko je sve posjetio dinner party pogledajte ovdje.
A svoj primjerak savršene velike crne torbe naručite ovdje.

Foto: Sanja Jagatić, Franko Kelam

Učitati još
Zatvori