Ženstveni stan u koji smo se zaljubili na prvi pogled
Ženstveni stan u koji smo se zaljubili na prvi pogled

Ženstveni stan u koji smo se
zaljubili na prvi pogled

Ako ste ljubitelj interijera, ali i primjene umjetnosti u istom, ovaj stan može biti potencijalna inspiracija za vas. Vlasnica ovog stana je slikarica i DJ-ica koja se predstavlja pod umjetničkim imenom Mareike. Svoj rad odlučila je predstaviti na jedan potpuno drugačiji način, u svom stanu. Ističući ujedno interijer koji je sama uredila i umjetnost koju stvara. Inovativno, zar ne? Njena umjetnost zasigurno zavrjeđuje pažnju, no, u ovom slučaju njen interijer je nešto što nas je primamilo. Ona na svom primjeru, promovirajući umjetnost koju stvara, nudi inovativna rješenja u dizajnu interijera i njegovom uređivanju. Evo što je sve nas uspjela naučiti.

Dekoracija u stilu slika i ilustracija

Ono što smo prvo primijetili obilazeći virtualno stan mlade umjetnice jeste to da se ona neiscrpno trudi da okruženje u kojem se nalaze njene umjetnine bude u službi djela. Dakle, pri odabiru dekoracije bira boje koje se nalaze i na samom djelu. Isto je i s namještajem, ali i osvjetljenjem u stanu. Osim toga, za jedno konkretno djelo nudi više različitih primjera okruženja. Inovativna, inspirativna i u konstantnoj težnji da inovira na različite načine.

Ono što je zasigurno njena taktika jeste mirno okruženje, kao što su recimo svijetle boje zidova i namještaja koji je u bijeloj boji, čime stvara podlogu da se slike i umjetnine posebno istaknu, te da time čine centralni dio interijera. S druge strane, tu je i nezahvalan dio koji predstavlja kombiniranje veoma jarkih boja kao što su crvena, ružičasta, pa čak i različite nijanse fluorescentnih boja. U slučaju da ste ovako planirali urediti i svoj dom, filozofija s minimalističkim namještajem može biti potencijalno dobro rješenje.

Pozicioniranje slika

Možda najbitnija stvar kada je riječ o ovom interijeru jeste upravo upečatljivo pozicioniranje umjetnina i dekoracije. Kao na primjerima koje smo izdvojili, umjetnica se trudi inovativnim pristupom uređenja probuditi potpuno novi doživljaj. U tom smislu smatramo da prepisivanje njenih ideja i njenog pristupa može poboljšati i vaš interijer. Primjetno je da Mareike ima izražen osjećaj za dizajn, ali i da posjeduje ideje koje su potpuno drugačije od svega što smo do sada imali prilike vidjeti. Uz dobro pozicionirane umjetničke elemente, svaki interijer može izgledati potpuno drugačije, a sama djela dobiti višestruku primjenu, što u krajnjoj liniji i jest najbitnije.

U slučaju da ste u potrazi za Instagram profilom koji će vas inspirirati po pitanju primjene umjetničkih elemenata u uređenju interijera, kao i primjene različitih boja, ovaj profil bi trebao biti adekvatno rješenje za vas. Zabavan, veseo, ali i ženstven. Dom mlade umjetnice predstavlja promjenu kakvu želimo vidjeti i u svom domu. Naučite kako postaviti svoje elemente, ali i da ih izaberete u odnosu na namještaj i dekoraciju koju već posjedujete.

Učitati još
Zatvori