Zavirile smo u concept store koji je otvorio svoja vrata u Martićevoj – vjerujte nam na riječ, čudesan je!

Zavirile smo u concept store koji je otvorio svoja vrata u Martićevoj – vjerujte nam na riječ, čudesan je!

Vlasnica concept storea TVOJE, Boška Bahtijarević

Prije nekoliko tjedana, kada smo vam predstavljali novu gastronomsku platformu u Hrvatskoj, imena Dva srca i kuhača (koja funkcionira kao online shop za sve šmekere), nismo mogli ne primijetiti divne vizuale koje je ekipa iza ovog projekta napravila povodom lansiranja webshopa. Na tim vizualima, našu pozornost ‘ukrali’ su predivni cvjetni aranžmani za koje smo se odmah zapitale tko ih je izradio.

Na odgovor nismo morale dugo čekati, jer ekipa s platforme Dva srca i kuhača otkrila nam je kako je riječ o proizvodu novog zagrebačkog concept stora TVOJE, koji je otvorio svoja vrata u srcu Zagreba.

TVOJE se smjestilo odmah kraj Program bara, u zagrebačkoj Martićevoj ulici koja i inače vrvi lijepim dizajnerskim i konceptualnim pričama te ju danas s razlogom smatramo pravim malim design districtom grada Zagreba.

Nov uzbudljiv projekt zagrebačke arhitektice

TVOJE je pokrenula poznata arhitektica Boška Bahtijarević, koja nas je u svom concept storeu ugostila ovog jutra. Zamislila ga je kao concept store u koji ćete rado navratiti bez obzira na to tražite li šmekerski poklon za nekoga ili jedinstveni buket cvijeća, a već na prvi pogled postalo nam je jasno kako svaki artikl u ovom prostoru odiše nesputanim boho duhom same vlasnice, čija je selekcija proizvoda eklektična kao i ona sama.

Sve lijepo može biti Tvoje

Boška, koja živi za estetiku, svoj concept store vidi kao platformu za savjetovanje i uređenje interijera te styling s naglaskom na dekorativno. Pravo mjesto za sve koji uređuju novi ili preuređuju svoj trenutni stan ili ured, a žele to učiniti s puno ukusa.

Uz predivne dodatke za dom, sve Zagrepčane koji teže estetici obradovat će i dizajn cvijeća koji Boška radi sama. Bilo da kupujete jedan od njezinih jedinstvenih buketa i cvjetnih aranžmana na poklon ili za sebe, možete ih ponijeti u interesantnim vazama iz trgovine i tako u trenu podići izgled svakog doma ili ureda, a glavna krilatica cijelog ovog projekta je Sve lijepo može biti Tvoje.

No, kako je sve počelo, što nam je pripremila i u konačnici kako se sama Boška, koja je uistinu multikreativna, danas identificira, otkrila nam je u ugodnom razgovoru uoči otvorenja!

  • U nekoliko rečenica, kada bi se morali predstaviti Journalovoj publici, tko je Boška Bahtijarević?

Prvenstveno mama, dvoje fantastičnih i već odraslih ljudi, sina Vita i kćeri Brune. I jedne predivne dlakave pasice Lune i mačora Šilje. Još sam i kćer, sestra, teta, strina, nećakinja,šogorica, prijateljica i suvozačica. Srce mi je glavni pokretač svega.

  • Istaknuta ste zagrebačka arhitektica, koja u svom portfoliju ima brojne uspješne projekte. Kako vas je ovo zvanje oblikovalo kroz život i je li, usprkos vašem novom poslovnom projektu, arhitektura i dalje vaša prva i glavna ljubav?

Kako sam odrasla uz mamu i tatu arhitekte, ujedno i sama odlučila ići u tom smjeru, arhitektura je za mene dio života, nit u tkanini koja se nikada ne može prekinuti i koja me oblikovala kao osobu.

  • Na Instagramu ste već polako počeli s teaserima svog novog projekta Tvoje – laik bi mogao zaključiti kako se radi o cvjetnom ateljeu. Što nam možete reći o njemu?

Tvoje nije cvjetni atelje, dugo sam razmišljala o nekom mjestu gdje se može dogoditi susret, uspostaviti komunikacija, realizirati tisuće ideja koje se roje u mojoj glavi. Nestrpljive sam prirode, a ujedno otvorena i komunikativna, sama arhitektura me ograničavala te sam poželjela svoju kreativnost usmjeriti prema nečemu što donosi zadovoljstvo odmah, kako meni tako i mojim klijentima. Tvoje će poslužiti kao platforma za moju osnovnu profesiju, nudeći proizvode i uslugu uređenja interijera, stiliziranja, dekoriranja i vlastite proizvodnje u nekoj bliskoj budućnosti.

  • S obzirom na pandemiju koronavirusa, mnoga su nova otvorenja prostora po gradu, Hrvatskoj, pa i u svijetu, stavljena na pauzu. Vi se ipak niste dali pokolebati i donosite nam jedan dašak optimizma u inače prilično depresivnoj godini – jeste li se i sami susreli s izazovima zbog novonastale situacije i što vas je motiviralo da ovaj projekt uspješno izgurate do kraja?

Optimizam je nešto što mi je prirodno, ne osvrćem se na stvari koje su se dogodile, sve nas je pogodila pandemija, nas u Zagrebu je još više uzdrmao potres i prihvatila sam u tom trenutku da neće ići sve po mom planu, ali isto tako da sve dođe točno tada kada treba i da je upravo tada najbolji trenutak. Život je val, nekad surfamo na njemu, a nekad nas preklopi. Moja motivacija je ovnovska, samo naprijed, glavom kroz zid, bez straha, jedan je život i trebamo ga živjeti i iskoristiti sve što nam nudi.

  • Cvijeće može biti mnogo više od cvijeća – ono može prenijeti emociju, ispričati priču, biti glavni dio stvaranja određenog vizualnog identiteta. Kako ga vi interpretirate u sklopu brenda Tvoje? Koliko vas cvijeće i inače inspirira u svakodnevnom životu?

Cvijeće je neizostavan dio svih sretnih i tužnih trenutaka u našim životima, svih ciklusa majke prirode i sam život, osjećam poštovanje što mogu koristiti sve blagodati koje nam nudi. Moja interpretacija je ovisna o trenutku u kojem se nalazim, nemam neka pravila, vodi me ono što osjećam u tom trenu kad stvaram. Želim nuditi cvijeće u svoj njegovoj raskoši, kombinacija i vrsta na koje ljudi možda nisu navikli, bez previše papira, kutija i sličnih dodataka koji odvlače oko od onog najvažnijeg.

  • Sudeći po predivnim buketima i aranžmanima koje smo za sada vidjeli, a koji djeluju tako prirodno, lijepo i nepretenciozno, čini nam se da će Tvoje, između ostalog, postati i nova omiljena adresa za kupovinu cvijeća u Zagrebu. Za koga se sve nadate da će postati vaša publika i što im sve planirate ponuditi?

Moja je želja da svatko tko se zatekne u Tvoje, izađe s osmijehom, da možeš izabrati sebi ili nekome tebi bitnom neku posebnu stvar, dobiti neki savjet, naučiti jedan o drugome nešto zanimljivo. I ta želja mi se već ostvarila u svim fazama ovog projekta, upoznala sam jako zanimljive ljude koji se svakodnevno naviruju i pitaju kad ću otvoriti, što će tu biti, svi su izrazito pozitivni, puni podrške i to je dokaz da bez obzira na pandemije, potrese i krize svi trebamo malo ljepote i boje u našim životima i domovima. Zato sam i nazvala dućan Tvoje.

Concept store TVOJE posjetite na adresi Martićeva 16f, a osim predivnih cvjetnih buketa ovdje pronađite i izbor zanimljivih svjetskih i domaćih brendova kao što su: Serax, Nkuku, Chabi Chic Morroco, Bed and Philosophy, Madam Stoltz, Bougie Wabi Sabi, Magic Linen, Synthesis, Atelier Nataša Ninić, Mojati i mnogih drugih.

Foto: Sanja Tušek (Instagram)

Učitati još
Zatvori