Zagrebački kafići sa super ugodnim interijerima za popodnevnu kavicu vikendom

Zagrebački kafići sa super ugodnim
interijerima za popodnevnu kavicu vikendom

Mi Hrvati obožavamo satima sjediti u kafiću i uz šalicu omiljenog toplog napitka ili čašu najdražeg pića uživati u svakodnevnom druženju s prijateljima i pretresanju svih životnih situacija. U kafiće odlazimo na prvu jutarnju kavu, na pauzi od posla ili na after work druženja s kolegama. A osim da nam je kava najukusnija, ujedno želimo i da cijeli taj svoj ritual obavljamo u lijepom i ugodnom interijeru. Zagreb se, srećom, može pohvaliti brojnim zanimljivim kafićima s ugodnim interijerima u kojima ćete zaista htjeti ostati satima, a neke od njih izdvojili smo u nastavku.

Landsky 30

Kafić Landsky 30 otvoren je krajem prošle godine na Remizi, a inspiriran je prvom ZET-ovom kontunterkom Paulom Landsky po kojoj je i dobio ime. Prostor je uređen u modernom stilu s retro elementima, a detaljima u interijeru oživljena je povijest Zagrebačkog električnog tramvaja. Šank koji je obložen tramvajskim zavojnicama, stara tramvajska vrata na zidovima ili stare ulične svjetiljke na stropu samo su neki od detalja koji će vas oduševiti u ovom genijalnom prostoru.

Takenoko Bar

Nedavno otvoren u Centru Cvjetni, Takenoko bar donosi šarm starih pariških kavana u modernoj japanskoj verziji. U interijeru dominira onaj prepoznatljiv tamniji potpis Takenoka, dok je dašak svježine i koloritan kontrast unesen stylish tapetom jednog poznatog skandinavskog brenda. Razigranost prostora postignuta je odabirom tepiha s geometrijskim uzorkom te atraktivnim stolicama u nježno narančastoj i mint zelenoj boji. Dodatna nota glamura vidljiva je u odabiru okruglih mramornih stolića sa zlatnim obrubom i raskošnog lustera.

Regular.Bar

Regular.Bar na Britancu oduševljava divnim interijerom, ugodnom atmosferom, šarmom i odličnom ponudom. Prostor se sastoji od tri zasebne prostorije i velike terase, skrivene od buke i gužve Ilice. Kroz interijer koji je uređen u industrijskom stilu provlače se prirodni topli tonovi i materijali, s crnim detaljima koji mu daju određenu finoću i kontrast. Ako još niste bili tamo, vrijeme je da ga posjetite jer ćete u ovom ugodnom interijeru stvarno poželjeti sjediti satima.

Rusty Bar

Rusty Bar se u moru trešnjevačkih kafića izdvaja zanimljivim interijerom. Čim uđete unutra, primijetit ćete kožne stolce i fotelje koje su, kao i većina ostalog namještaja, ručni rad naručen iz Indije. Drugim dijelom prostora dominira veliki drveni šank iznad kojeg se nalaze metalne lampe koje vise s betonskog stropa i nekoliko metalnih stolaca s kožnim i drvenim naslonom. Svi ti metalni elementi, kao i kožni, smeđi namještaj prostoru daju rustikalni izgled pa otuda i naziv Rusty bar. Idealno mjesto za jutarnju kavu ili after work druženja!

Foto: Sanja Jagatić, Bojan Zibar, Instagram

Učitati još
Zatvori