Baršun će biti jedan od najvećih trendova u uređenju interijera i u 2022.

Baršun će biti jedan od najvećih trendova u
uređenju interijera i u 2022.

U suradnji s trgovačkim centrom Westgate Shopping City istražili smo najvažnije trendove za uređenje doma koji će nas pratiti u nastavku godine.

Baršun je materijal koji se već generacijama vraća iz pepela. Raskošna i vrlo taktilna tkanina koja reflektira raskoš i glamur.

Baršun u svijetu interijera u 2022.

Baršunasti tapecirani namještaj već je dugi niz godina ključni element suvremenog dekora. Ako pogledamo samo nekoliko godina unatrag, vjerojatnost da ćemo uočiti zelenu baršunastu fotelju ili sofu gotovo je stopostotna.

Najistaknutiji trend po pitanju baršuna ove godine uz postojeće boje donosi i svjetlije tonove, a baršunasti namještaj više će se uklapati u dekor bez da pretjerano dominira prostorom. Ove godine vidjet ćemo baršun u neutralnim i pastelnim tonovima, ali i na suvremenim oblicima namještaja.

Uz tamni, ružičasti i zeleni baršun, novost su nježne boje baršuna koje donose razigrani, plišani efekt u  prozračne i svijetle prostore.

Iako je prva asocijacija na baršun uvijek povezana s vibrantnim bojama, možete ih koristiti i ove sezone, ali s nekoliko prilagodbi. Razmislite o nježnijim nijansama i o miješanju baršuna s drugim tkaninama kako biste ublažili njegovu tendenciju dominacije prostorom.

Kombinacija baršun na baršun može izgledati zastarjelo i previše tradicionalno. Ono što dizajn danas čini uspješnim je razina kontrasta, a isti je slučaj i s baršunom. Ako koristite baršun, pobrinite se da ga uparite s nečim taktilnijim, poput bouclea ili debelog platna. Baršun i lan su iznimno uspješna kombinacija materijala jer baršun donosi dozu luksuza a lan dozu opuštenosti.

Ako se odlučite koristiti baršun u spavaćoj sobi, razmislite o upotrebi baršuna samo na detaljima poput jastuka kako biste dodali dodatni efekt luksuza.

Odličan izbor opreme za dom nudi Westgate Home, interior cluster u sklopu trgovačkog centra Westgate Shopping City. Vrhunska ponuda trgovina namještajem i s asortimanom za uređenje doma na više od 25.000 kvadrata.

Westgate Home, interior cluster u sklopu centra, jedinstvena je i najveća ponuda trgovina za uređenje doma na jednom mjestu u Zagrebu. Na jednom mjestu prisutno je čak tridesetak trgovina za uređenje doma, a kao što su primjerice Möbel Land, Prima, Doğtaş Exclusive, Sancta Domenica MegaStore, Interijeri Zadro, Namještaj Intermod, Jysk i brojni drugi.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori