Od odbačene vune do prekrasnih tepiha u obliku puzzli. Zašto volimo domaći brend Likamee?
Od odbačene vune do prekrasnih tepiha u obliku puzzli. Zašto volimo domaći brend Likamee?

Od odbačene vune do prekrasnih tepiha u obliku puzzli. Zašto volimo domaći brend Likamee?

Mali obiteljski brend koji nosi ime Likamee bavi se proizvodnjom ručno rađenih tepiha od reciklirane ovčje vune iz Like. Prije nekoliko godina, bez ikakvog prethodnog znanja i iskustva, započeli su istraživati vunu i razmišljati što mogu učiniti od njenog otpada, odnosno viška vune koji inače završava u smeću. Potaknuti željom da spase ostatke vune odbačene nakon šišanja ovaca, ali i pridonesu onečišćenju koje ona radi ostavljena u prirodi, došli su na ideju izrade tepiha.

Svoje tepihe rade od 100% organske vune, a kako u proizvodnji koriste ručne alate i individualno pristupaju svakom proizvodu, svaki je tepih unikat. Sam proces izrade tepiha od vune dugotrajan je, a podrazumijeva pranje, sušenje i raščešljavanje vune kao prve korake. Tepisi se rade metodom suhog filcanja (dry felting technique), pa su tako svi proizvodi eko i animal-friendly. Likamee je brend specijaliziran za art-tepihe, pa osim podova njihovi umjetnički tepisi krase i zidove brojnih domova. Iako izrađuju različite modele i oblike, nama su za oko posebno zapeli oni u oblicima puzzla.

Likamee tepisi u obliku puzzla

Prekrasni tepisi u obliku puzzla koje smo primijetili na njihovom Instagramu savršeno se uklapaju u svaki interijer dajući mu novu dozu topline, jednostavnosti i razigranosti. Prirodni materijal, nježna tekstura i neutralne nijanse ono su što ove tepihe čini vrlo poželjnima i u minimalistički uređenim domovima. Može se kombinirati i više puzzle tepiha, a birati možete između 23 modela koliko je u ponudi. Dolaze u standardnoj veličini 1x1m2.

U nastavku možete vidjeti neke od postupaka u izradi njihovih vunenih tepiha, a više o proizvodima možete pročitati na njihovoj web stranici.

Učitati još
Zatvori