Vodič kroz tepihe – kako izabrati savršeni tepih za svaki interijer?

Vodič kroz tepihe – kako izabrati
savršeni tepih za svaki interijer?

Odabrati tepih mnogima nije jednostavan zadatak. Od useljenja u prostor često protekne i nekoliko godina do finalnog odabira onog komada koji će se savršeno uklopiti u interijer te biti trajno rješenje za stilski dotjeran dom ili poslovni prostor. U međuvremenu, svakodnevnim boravkom u prostorijama tako se oštećuju parketi i ostale podne obloge. One su puno skuplje za obnovu nego investicija u kupnju tepiha kojima bi se isti adekvatno zaštitili.

Kako bi izbjegli takve situacije te uštedjeli vrijeme i novac, dobro je znati da na tržištu postoji nekoliko vrsta tepiha, tapisona i ostalih mekanih funkcionalnih detalja za dom. Divne, raskošne modele pronašli smo u web shopu Tepih Centra, a u nastavku donosimo idealna rješenja koja će vizualno oplemeniti svaki prostor te mu pružiti pravu dozu stila i elegancije.

Rukom čvorani i tkani tepih

Tepisi ručne izrade svakako su najvrjednija i najkvalitetnija opcija – trajno rješenje koje samo sebe isplaćuje. Rukom su čvorani ili tkani od prirodnih materijala vune, svile ili pamuka. Njihove boje često nastaju iz voća, povrća, korijenja, stabla i ostalih organski rasprostranjenih materijala. Iznimna finoća, kvaliteta, sjaj i bogatstvo detalja, klasičnog ili modernog uzorka, najvažnije su odlike ovakvih podnih obloga u koje svakako vrijedi investirati. Također, takav tepih iznimno se lako održava, posebice onaj od vune, a s godinama izgledaju sve bolje.

Tepisi strojne izrade

Ručni tepisi najčešći su izbor obitelji koje žele dugotrajno i kvalitetno rješenje za dom, ali i tepisi strojne izrade imaju svoje prednosti. Glavne značajke strojno rađenih tepiha su izdržljivost, povoljnija cijena te fleksibilnost izbora različitih elemenata – boje, dezena i vlakana. Upravo fleksibilnost ih čini odličnim izborom za mlađu populaciju skloniju čestim promjenama adrese i potrebama za totalnim makeoverom interijera.

Često ih kupuju i mlade obitelji koje tek čekaju trenutak kada će investirati u tepih izrađen od prirodnih materijala, poput ručno rađenih primjeraka. Strojni tepisi najčešće su napravljeni od otpornih i kvalitetnih materijala poput polipropilena. Odlikuje ih i visoka otpornost na UV zračenje uz neprekidnu trajnost boje. Uz tapisone, izvanredna su opcija za opremanje apartmana, podstanarskih stanova i poslovnih prostora. Na ovaj način svaki prostor može djelovati vedro, prozračno i potpuno prilagođeno tlocrtu jer se pojedini modeli režu i rube po mjeri.

Prirodni materijali

Za sve one koji u domu prednost daju prirodnim vlaknima, ali nemaju mogućnost investirati u rukom tkane unikatne primjerke, postoji i tzv. zlatna sredina. Među strojnim tepisima i tapisonima nalaze se i oni izrađeni od prirodnih materijala, najčešće spojeni na podlogu od jute ili pamuka. Pravi su omjer cijene i kvalitete s kojom sigurno nećete pogriješiti, a vizualno će oplemeniti svaki interijer.

Iskoristite prvi slobodan trenutak i posjetite Tepih centre u Zagrebu, Splitu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Zadru i Puli. Do 30.04.2019. ili isteka zaliha iskoristite akciju na odabrane strojne tepihe i tapisone. Cijeni se kreću već od 307 kuna kao i moderne ručno rađene tepihe po do 50% nižim cijenama.

moderan tepih

Foto: Tepih Centar

 

Učitati još
Zatvori