Za vikend bježimo u hrvatski raj na skandinavski način

Za vikend bježimo u hrvatski raj
na skandinavski način

Od pojave pandemije i otkad živimo u novom normalnom u kojem su putovanja u inozemstvo sve rjeđa, a socijalna distanca postala je najčešća riječ, svi smo se više okrenuli istraživanju lijepih mjesta po Lijepoj Našoj. Iako nam se nekad činilo da je preko granice puno ljepše i sadržajnije, vrlo brzo smo shvatili da i kod nas ima toliko neistraženih mjesta i prekrasnih lokacija gdje se možemo odmoriti.

Smještaj po našoj mjeri

U zimskim mjesecima nekako su nam najpoželjniji izbor Lika i Gorski Kotar zbog snježne idile koju nam pružaju. Upravo i zbog te socijalne distance, sve atraktivniji postali su privatni smještaji u kojima možemo biti samo u društvu svojih najbližih i gdje uživamo u miru po svojoj mjeri. Jedan takav smještaj pronašli smo u Ravnoj Gori, samo 40 min od Zagreba. Da, to znači da imamo idealan raj za vikend bijeg iz Zagreba.

Villa Unelma kao sinonim za Skandinaviju

Villa Unelma oduševila nas je svojim skandinavskim stilom inspiriranim nordijskom prirodom. Kuća je izgrađena po uzoru na originalne finske HONKA kuće – od najfinijeg finskog drva. Nudi prekrasno uređeni dnevni boravak s kaminom, kuhinju, 3 spavaće sobe, saunu, jacuzzi, galeriju za opuštanje i gaming room. Tu su također prostrana terasa i igralište za djecu zbog čega je ova vila odličan izbor čak i u ljetnim mjesecima. Bez obzira što smo daleko od ljeta, ovaj dio kuće idealan je za grudanje i snježne radosti. S obzirom da je sve u stilu Finske, nije teško za pogoditi da je sauna koju nude – finska sauna. Složit ćete se da nema ljepše nego ugrijati se i opustiti u sauni nakon valjanja u snijegu. Volimo snijeg, ali još više volimo da nam je toplo i opuštajuće.

Cozy atmosfera uz kamin u dnevnoj sobi ili odmor uz knjigu i topli čaj na galeriji za opuštanje je sve što nam treba ovih dana. Samo ćemo reći: „E, da nam je pobjeći od predblagdanskog stresa i pregršt posla i malo se opustiti.“ Svi smo to zaslužili!

U nastavku vam donosimo dašak ambijenta kroz slike.

Tekst: Dora Olujić

Foto: Villa Unelma, Instagram

Učitati još
Zatvori