Zaljubili smo se u vilu u Istri s potpisom dizajnera Borisa Ružića

Zaljubili smo se u vilu u Istri s
potpisom dizajnera Borisa Ružića

Dizajner Boris Ružić potpisuje jedne od najljepših vila za odmor u Istri, a ovog ljeta nas se posebno dojmila villa službenog naziva B2. Vila s bazenom u Istri odmah zvuči kao odmor iz snova, no ono što ovu čini posebnom jest i njezino besprijekorno uređenje s utjecajem modernističkog stila.

Jedna od najljepših villa za odmor u Istri

Kombinacija kamene i zidane arhitekture daje ovoj građevini i rustikalan šarm, no pravilne, minimalističke, očišćene linije ploha i površina daju tu modernu elegantnu notu kao savršenu stilističku nadopunu. Okućnica je uređena s besprijekornom podšišanom travom i grmovima lavande čiji miris dominira zrakom i stvara atmosferu. Uz svijetlu boju kamena i fasade kao odličan kontrast goste dočekuje namještaj u crnoj, sivoj te boji konjaka. Iako tamne, nijanse koje dominiraju prostorom stvaraju udobnu toplu atmosferu. Bazen s amforama i ležaljkama te s ‘izvorom vode’ neodoljivo podsjeća na djelić atmosfere rimskih terma što je dodatan bonus atmosferi vanjskog prostora.

Unutrašnjost je stilski pomalo eklektična, no na jedan jako smirujuć i opušten način. Moderan namještaj s prizvukom stila polovice dvadesetog stoljeća odlično se uklapa u prostor koji je na nekim mjestima izveden rustikalno (tu odmsh uočavamo neodoljive grede i grube površine kamenih zidova), dok je na drugim mjestima izrazito minimalistički tzv. ‘hladan’, no jako privlačan. Kuhinja ville je idealan primjer toga i vjerujemo, svim gostima, postaje centar boravka. Spavaće sebe donose maksimalnu udobnost i jednaku stilsku ujednačenost. U nastavku donosimo fotografije uređenja koje sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Villa može ugostiti 12 osoba, kućni ljubimci su dozvoljeni, a za detalje smještaja i dostupnost termina posjetite  hr.airbnb.com.

Foto: Rajan Milošević, Koridor 27

 

Učitati još
Zatvori