Ovo je jedna od najljepših vila u Hrvatskoj, a sve što u njoj vidite je domaće proizvodnje

Ovo je jedna od najljepših vila u Hrvatskoj, a sve što u njoj vidite je domaće proizvodnje

U naselju Radetići, u unutrašnjosti Istre, smjestila se jedna od najljepših vila u Hrvatskoj – vila Valens Residence. Po mnogočemu posebna, Valens Residence je prva hrvatska vila izgrađena isključivo od materijala koji su proizvedeni u Hrvatskoj te se kroz nju prožimaju hrvatska povijest, umjetnost, književnost i arhitektura.

Od dekoracija do materijala, inspiracija za dizajn i izgled vile ima korijene u tipičnom izgledu stare istarske stancije. Tradicija u kombinaciji s daškom suvremene stvarnosti ovu vilu čini savršenom za uživanje u bezbrižnom i luksuznom odmoru.

Prostrana vila sastoji se od tri etaže, a svaka je uređena i ima svoju svrhu. Prostor za wellness, rekreaciju i zabavu smješten je na donjoj razini, a sadrži teretanu, saunu, tuš te prostor za biljar s vinskim podrumom.

U prizemlju se nalazi prostrana, moderno opremljena kuhinja s blagovaonicom te dnevni boravak s knjižnicom u kojoj gosti mogu pronaći djela mnogih hrvatskih književnika prevedena na nekoliko jezika. Velika spavaća soba skrivena je iza zidova.

Gornja razina namijenjena je opuštanju. Ovdje se nalaze tri luksuzne i prostrane spavaće sobe s vlastitim kupaonicama. Gostima je na raspolaganju i veliki balkon na kojem se mogu opustiti i uživati u jedinstvenom iskustvu u srcu istarske prirode.

Kružni prilaz s dva parkirna mjesta na kojem u sredini raste maslina, prva je stvar koju ćete primijetiti po dolasku u Valens Residence. Okružena živicom koja vas štiti od neželjenih pogleda, omogućavajući vam da se opustite u potpunoj privatnosti, vila sadrži i 50-metarski grijani bazen, igralište za mini golf, salon sa 6 ležaljki za sunčanje te terasu s kaminom i velikim stolom za objedovanje.

Vila Valens Residence ime je dobila po rimskom caru Valensu, koji je bio hrvatskog podrijetla. Osim svega navedenog, u vili će vas dočekati i stoljetna hrvatska hrastovina na kojoj počiva Venecija te reinterpretacije čuvenih slikara poput Vlahe Bukovca, čija djela krase najpoznatije svjetske muzeje i galerije. U kuhinji se možete zaigrati pripremom raznih lokalnih delicija poput tartufa, maslina i ostalih specijaliteta mediteranske kuhinje. U raznovrsnoj ponudi najboljih hrvatskih vina koje možete pronaći u vinskom podrumu, izdvaja se Iločki traminac, koji je bio poslužen i na krunidbi kraljice Elizabete ll. te na vjenčanjima njenih unuka.

Valens Residence uistinu je posebna vila koja će svakog gosta ostaviti bez riječi. Sve dodatne infomacije o vili i smještaju u njoj možete pronaći na službenoj stranici.

Foto: Valens Residence

Učitati još
Zatvori