Evo kako urediti stan da izgleda kao iz časopisa, a da ga je pritom lako održavati

Evo kako urediti stan da izgleda kao iz časopisa, a da ga je pritom lako održavati

More Less Ines

Tko nije poželio stan poput onih iz najljepših svjetskih časopisa? Osim prelistavanja specijaliziranih izdanja, inspiraciju i rješenja za (pre)uređenje doma pronalazimo i na profilima brojnih blogerica i influencerica.

Dvije supermame sa zagrebačkim adresama oduševljavaju nas svojim objavama na Instagramu. Profili Sonje Švajhler Little miss Twiggy i Ines Šitum More less Ines prepuni su bajkovitih prizora interijera, mode i majčinstva. Na njihovim profilima vrlo lako možete pronaći inspiraciju za idući DIY projekt koji će zabaviti cijelu obitelj. Veseli ih mogućnost da nekome prenose svoje ideje i zamisli, dijele savjete te uljepšaju dan i slažu se u jednom – ne osjećaju se kao influencerice.

Little Miss Twiggy

Majčinstvo u petoj brzini

Osim što vodi Instagram profil za kojim mnoge mlade žene uzdišu, Sonja je majka dvojice sinova, blogerica te osnivačica i urednica portala. Uz dobru organizaciju, Sonja uspijeva obaviti sve obaveze tijekom dana. „Obzirom da radim od kuće, da moja djeca ne idu u vrtić, zaista mi je potrebna dobra organizacija kako bih sve uspjela. Dobra organizacija i poprilična količina kave“. Ova svestrana žena na svom portalu i društvenim mrežama okuplja one koji su zainteresirani za teme majčinstva i male tajne uspješnog obiteljskog života.

Little Miss Twiggy

Ines je majka triju djevojčica. „Teško je nekad izbalansirati stvarni i virtualni svijet, pogotovo uz djecu i svakodnevne poruke u inboxu, no opet nije ni tako komplicirano jer smo muž i ja jedan super tim koji sve dijeli i jednako tako sudjeluje u svim zadaćama po pitanju dječjih obaveza ili onih osnovnih kućanskih“, kaže Ines. Pokrenula je svoj Instagram svijet prije pet godina iz ljubavi prema fotografiji koju je povezala s interijerom i majčinstvom. „Interijer, dekoracije i uređenje stana su kroz godine postali moja strast te često dobivam pitanja vezana uz detalje svog skandinavski uređenog stana“, kaže Ines.

More Less Ines

Jednostavnost i funkcionalnost prije svega

Ines se zaljubila u glavne značajke skandinavskog stila – jednostavnost, minimalizam, toplina drva i funkcionalnost. Pri uređenju stana bilo joj je jako važno da on bude prozračan jer je od malena astmatičar. Smetaju joj teški tepisi, zavjese i slični materijali koji pridonose alergijama. Zato pridaje dosta pažnje čišćenju jer je alergična upravo na grinje i prašinu. To je glavni razlog što u stanu ima tek jedan manji tepih, dok ostatak površina čine pločice i drveni parketi.

Ines je nedavno otkrila Philipsov usisavač PowerPro Aqua 3u1 koji joj omogućuje da istovremeno usisava i briše pod mokrim nastavkom i tako svede prašinu na minimum: „Pranje podova mi je oduvijek bilo mrsko, a sada je ta vrsta posla neprimjetna jer to radim istovremeno prilikom usisavanja; posebno područje oko stola u blagovaonici koje je vječito puno mrvica i mrlja od hrane.“ Donedavnoj trudnici važno je da ne nosi težak teret i ne muči se s kablovima pa najradije koristi mali nastavak za brzinsko usisavanje kauča.

Sonjin stan kombinacija je svega što voli iz raznih stilova uređenja interijera; „Svaki dio ima neku svoju priču, a ovisna sam o unikatnim detaljima, pogotovo kada se radi o dječjim sobama.“ Ističe da je važno ne pretjerati s detaljima jer se lako ode u drugu krajnost, a čišćenje prašine je u tom slučaju dugotrajan i mukotrpan posao. Iako nije uređen u skandinavskom stilu, stan odiše elegancijom i jednostavnošću. Njoj je pri uređivanju stana bila važna prostranost, veliki kauč za uživanje i svijetle boje.

U Sonjinoj obitelji srećom nema alergičara, ali joj je ipak važno imati kvalitetan uređaj za čišćenje prostora, prvenstveno zbog djece: „Koliko djeca uspiju izmrviti hrane, plastelina i sitnih komadića, to je čudo. Posebno mi je važno imati iznimno učinkovit usisavač jer imam bebu koja će uskoro propuzati. Umjesto vađenja metle, izvadim štapni usisavač i pokupim sva čudesa koja djeca porazbacaju po stanu“. Smatra da je Philipsov usisavač sve što jedna zaposlena majka može poželjeti – bežičan je, lagan i nimalo bučan.

Ako ćemo poslušati naše dvije supermame i blogerice, za moderan je stan bitno da je prozračan i jednostavan za održavanje. Osim toga, važno je pronaći multifunkcionalan i kvalitetan uređaj koji će svojim mogućnostima maksimalno olakšati kućanske poslove tijekom mnogih poslovnih, ali i privatnih obaveza.

Foto: Sonja Švajhler i Ines Šitum

Ostvareno u suradnji s Philips Hrvatska.

Učitati još
Zatvori