Retro je uvijek u modi: Kul vintage namještaj kojim ćete unijeti malo boje u svoj dom
Retro je uvijek u modi: Kul vintage namještaj kojim ćete unijeti malo boje u svoj dom

Retro je uvijek u modi: Kul vintage namještaj kojim ćete unijeti malo boje u svoj dom

U stalnoj potrazi za nečim novim i drugačijim ovog puta se vraćamo nekoliko koraka unazad gdje se kroz vizuru Mid Century Friends zaljubljujemo u novu šansu koja je dana starim, zaboravljenim stvarima i komadima namještaja, kao i ideji koja nas uči o principu održivijeg svijeta. Iz prve ruke, bez kompromisa s estetikom, danas vam predstavljamo neke zanimljive komade dizajnerskog i industrijskog namještaja te potvrđujemo da vintage namještaj zbilja daje prostoru jednu posebnu dozu šarma.

Re-store, Re-Use, Re-Love..

Mantra je kojom se vode Johanna and Sven, dvojac koji stoji iza Mid Century Friends koncepta. Koncepta koji se vodi idejom njegovanja namještaja s poviješću i tradicijom. Onog nastalog iz vremena kada je fokus bio na unikatnom dizajnu i  kvalitetnoj izradi, čija autentičnost i danas predstavlja neke od posebnijih komada koje je naša redakcija vidjela. Fast fashion, fast food & fast furniture dio su prošlosti kada je riječ o Mid Century Friends ideologiji, stoga je vintage namještaj koji se nalazi u njihovoj ponudi pažljivo biran.

Neki od MCF komada prolaze kroz tranformaciju restauriranjem, drugi pak zadržavaju svoj originalni izgled, a neki komadi su čak u potpunosti novi, ali proizvedeni od recikliranih ili loklanih materijala. Zato je Mid Century Friends stanica koja pod istim krovom spaja i ljubitelje dizajna, onih koji cijene autentičnost tradicije i rariteta, ali i one koji vode računa o kružnoj ekonomiji i entuzijasti su po pitanju održivoti. Klasičan win-win slučaj u kojem se, mi kao pobornici iste ideologije, još više radujemo svakom komadu nastalom iz radionice ove nekonvencionalne interijerske bajke, koja defintivno završava s happy endom.

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram @mid_century_friends

Učitati još
Zatvori