Trendovi u uređenju interijera u 2021.: Ugodite sebi

Trendovi u uređenju interijera u
2021.: Ugodite sebi

reading-corner

U 2020. smo naučili koliko je važno imati dobro organiziran prostor u našim domovima upravo zbog toga što smo najviše vremena provodili u svoja četiri zida, živeći, radeći i zabavljajući se, a kako je krenula 2021. još ćemo neko vrijeme ostati u sličnom položaju. Mnogi od nas upravo su prošle godine iskusili rad od doma i sve njegove prednosti i mane te koliko je važno prostor prilagoditi i tome. Trendovi u uređenju interijera vode se sličnim postulatima – važan je pravilan omjer radnog i životnog prostora. U godini pred nama bit će jako popularne kućne biljke, boje, dašak luksuza i kutci za opuštanje.

kupaonica

Mrvica luksuza

Mnogi od nas će si upravo u svojim interijerima priuštiti male stvari koje ih podsjećaju da u životu treba uživati u sitnicama. Svakodnevni luksuz postat će must-have jer doista nikad ne znamo što nam sutra nosi. Kvalitetna posteljina, chic noćni ormarići, dizajnerske lampe… Kraljevski ugođaj u spavaćoj sobi ove sezone je in.

spavaća-soba-2
spavaća-soba_1

Kutak za relaksaciju

Nemamo svi dovoljno prostora kako bi jedan dio doma pretvorili u oazu za opuštanje, ali to doslovno može biti vaša omiljena sofa ili fotelja uz prozor. Stresno razdoblje koje nas prati proteklih nekoliko mjeseci ostavilo je traga na našem stanju i zato je važno redovito pronalaziti vrijeme za sebe. Bilo da se radi o kutku za čitanje, mirisnim svijećama u kupaonici, mekanoj dekici ili setu za čaj – detalji kojima ćete ugoditi sebi od iznimne su važnosti za unutarnju stabilnost.

spavaća-soba
dnevna-soba_1

Žuto i sivo

Iako je odabir boja u interijeru često individualan, ove sezone prevladavat će žuta i siva u raznim kombinacijama. Decentni art posteri, sive komode i zidovi te žuti namještaj. Na vama je da eksperimentirate i unesete vedrinu u vaš životni prostor.

dnevni-boravak_sivo
dnevni-boravak_žuta

Biljke

Svakako najbolji način da unesete dašak prirode u vaš interijer. Idealne su velike biljke koje će otvoriti i zazeleniti bilo koji kutak vašeg interijera, ali i male decentne biljke svakako će doprinijeti boljoj energiji i u konačnici čišćem zraku u vašem domu. Ako niste sigurni koju biljku odabrati, inspirirajte se nekim od naših članaka.

biljke
biljka_2

Geometrijski oblici

Ove godine apsolutni hit su geometrijski oblici. Bilo da se radi o ukrasima, neobičnom pokućstvu, geometrijskim uzorcima na kućanskom tekstilu. Odvažite se i unesite eklektičnu promjenu, dobro je sve što nije jednolično i dosadno.

geometrijski-detalji
geometrijski-uzorak

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori