Transformirajte interijer pomoću ova tri jednostavna trika
Transformirajte interijer pomoću ova tri jednostavna trika

Transformirajte interijer pomoću ova
tri jednostavna trika

I najmanje promjene mogu imati veliki utjecaj na vaš interijer. Svaka promjena u uređenju interijera sa sobom donosi i neku novu energiju, poticaj i motivaciju koja vas pokreće. Ako trenutno niste spremni na velike radove, postoje jednostavniji načini da vaše prostorije dobiju novu svježu notu. Za ove trikove neće vam trebati mnogo ulaganja, a efekt će biti primjetan odmah.

1. Zaboravite bijelu boju zidova

Prvi i najveći savjet jeste da zaboravite na bijelu boju zidova. Vrijeme je da zaista skupite hrabrosti i otkrijete svijet boja. Oni koji podržavaju stereotip da boje zatvaraju prostor, sigurno nisu istražili moć koja se krije iza dobre boje zidova. Ako ste početnik u krečenju, savjetujemo da počnete od svjetlijih i veselijih nijansi. Ali, naš savjet su definitivno zagasitije nijanse koje su već godinama popularne u uređenju interijera. Također, uvijek se možete igrati i tako pojačati dinamiku svog doma – okrečite samo jedan dio zida ili ipak samo jednu prostoriju.

Savjet više, strop uvijek ostaje bijeli!

2. Dominantnost umjetnina velikog formata

Što veće slikarsko platno u interijeru – to bolje. Umjetnine velikih formata preuzet će dominaciju u prostoru i na taj način će ostaviti jak efekt na svakoga tko uđe u vaš dom. Postoji uvriježeno mišljenje da veliki formati slika zatvaraju prostor, ali to u praksi nije točno. Jedan efektan komad umjetnine na zidu bit će dovoljan. Ako slike nisu vaš omiljeni izbor, okrenite se printevima velikih formata koji također mogu efektno izgledati u interijeru.

3. Kupite komad većeg namještaja u trendi boji

Ako tražite komad namještaja u boji, predlažemo da počnete od pristupačnih sofa. Osim toga, isti efekt možete postići i tepihom u nekoj jarkoj boji, ali i komodom neočekivanog kolorita. Ono što je važno da znate jeste da ne postoje boje koje se ne slažu, samo je pitanje načina na koji ćete ih kombinirati. Naš je savjet da se držite color blocking tehnike ili da se odlučite za monocolor varijantu – tako zasigurno nećete pogriješiti.

+ Savjet

Ako ste pažljivo pratili primjere, možda ste i primijetili da je svaki od njih mješavina ova tri savjeta. Kako bi vaš interijer zaista zasjao novim izgledom, kombinirajte ove savjete i inspirirajte se na više načina. Ako tražite boje koje bi mogle biti vaš izbor ove sezone, mi donosimo nove trendove. Svoj komad namještaja možete uvijek potražiti u vintage shopovima. Kada je riječ o DYI projektima i kako možete sami osmisliti i realizirati manje i veće projekte za svoj dom, imamo prijedlog Instagram profila. Sve što vam je neophodno jeste dobra ideja i adekvatni savjeti.

*Članak je preuzet sa Journal.rs

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori