Top komadi od ratana za svaki interijer

Top komadi od ratana za svaki interijer

Ratan je jedan od omiljenijih materijala kojeg često gledamo u različitim interijerima. Prirodan, jednostavan, minimalistički – to su karakteristike koje ga odlikuju i upravo je zbog njih mnogima omiljen.

Boho chic

Ratan je popularan kako kod ugostitelja tako i u kućanstvima zbog jednostavnog održavanja, prirodne estetike, velike izdržljivosti i snage. Ovakav namještaj može biti izrađen od prirodnog ratana i pvc materijala, a na vama je da odaberete onaj koji vama najviše odgovara. Koji god da izaberete, ovaj namještaj dat će vašem vrtu ili boravku sofisticiran izgled. Ono na što trebate pripaziti je njegovo održavanje. Naime ne podnosi dobro veliku izloženost suncu i natopljenost kišom tako da bi ovaj namještaj trebali pokrivati kada ga ne koristite. Ratan sam po sebi i nije pretjerano udoban, ali to možete promijeniti dodavanjem raznih jastučića koji će i estetski nadopuniti cijelu priču.

Iako se ovakav stil tradicionalno povezuje s umjetnicima, danas je vrlo omiljen u široj upotrebi. Udobnost i šarm kojim zrače detalji od pletenog namještaja rafije i ratana vrlo su popularni. Nove kolekcije namještaja od ratana uvrstile su u svoju ponudu čak i tepihe od ovog ugodnog materijala. To je posebno praktično jer se dobro uklapaju u bilo koji stil. Neutralnih su boja pa ih je moguće kombinirati sa svim drugim nijansama i bojama. Volite li eklektičnost ili jednostavnost, moderan stil ili vintage izričaj, ratan je u bilo kojoj varijanti dobar izbor. Ovo su samo neki od komada koji će se savršeno uklopiti u svaki interijer.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori