Poznati na predstavljanju novog izdanja Zagreb Design Weeka

Poznati na predstavljanju novog
izdanja Zagreb Design Weeka

ZDW 2

Osim novog imena i identiteta dosadašnji Tjedan dizajna Zagreb donosi i pregršt ostalih novosti i uzbuđenja, među kojima se izdvaja nova središnja lokacija.

Tjedan dizajna Zagreb postaje Zagreb Design Week

Sinoć je u galeriji Velvet warm – up partyem najavljen ovogodišnji, peti jubilarni Zagreb Design Week. Novitete i zanimljivosti ovogodišnjeg ZDW među prvima su upoznali brojni ljubitelji dizajna poput Maura Massarotta, Saše Šekoranje, Edvina Liverića, Lane Gojak, Joška Lokasa, Loredane i Tomislava Bahorić, Mare Bratoš, Nikše Kušelja, Petra Cvirna, Nine Mie Čikeš i brojnih drugih.

ZDW 3

ZDW 7

Svijet dizajna u Hrvatskoj napreduje iz godine u godinu a posljednji je dokaz predstavljanje petog izdanja najvećeg hrvatskog festivala dizajna, koji ove godine donosi čak pet zanimljivih novosti. Uz novo ime, koje je zbog potrebe promocije domaćeg dizajna u svijetu promijenjeno u englesku inačicu, tu je i novi vizualni identitet iz ruku renomiranog studija Šesnić&Turković. Također, cijelo će se događanje ove godine iz Laube preseliti u Halu V Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao novu središnju lokaciju na kojoj će se u periodu od 11. do 20. svibnja organizirati brojne izložbe, predavanja, radionice, paneli i filmske projekcije na temu dizajna. Market će i ove godine ugostiti pedesetak dizajnera i tvrtki koji će posjetiteljima ponuditi svoje proizvode, od mode do namještaja. Rekordan je i broj partner lokacija, koji je od prošlogodišnjih 39 narastao na 50.

Nova tema fetsivala – Suvremeno / Svevremeno

Ipak, najzanimljivija je novost ovogodišnja tema festivala – Suvremeno / Svevremeno, kojom se na zanimljiv i kreativan način propituje trajanje dizajnerskih rješenja – od klasika dizajna koji su uvijek aktualni do dizajna koji je nestao ubrzo po nastanku. Ovaj dualni karakter dizajna propitivat će se izložbom hrvatskih dizajnera, a najbolje radove nagradit će međunarodni žiri, najavili su organizatori festivala Tina Marković i Daniel Tomičić, kojima su se na predstavljanju programa u Cafe galeriji Velvet pridružili i brojni partneri i suradnici: ravnateljica Markita Franulić i Marijo Zrna iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla (partner festivala), Ozana Ursić i Vedran Kasap iz Clinica studia (dizajn postava), Marko Šesnić iz studija Šesnić &a Turković (vizualni identitet), Ivana Fabrio (Expo), Juraj Vuglač (program modnog dizajna), Maja Subotić Šušak (zeleni program), Ada Kezić (program dizajna namještaja), kolektiv Na oko (dizajn hrane), te Marijan Felver (glazbeni program).

ZDW 8

ZDW 9

ZDW 10

Festival će kulminaciju doživjeti u Noći dizajna 18. svibnja kada će na pedeset partner lokacija diljem Zagreba biti organizirana razna događanja.

Posljednja tri dana festivala proći će u znaku novog sajma umjetnosti, Art Zagreba, novog projekta pokrenutog s ciljem jačanja tržišta umjetnosti u Hrvatskoj. Očekuje se da će oba događanja zajedno privući više od 30.000 posjetitelja, koji će se tijekom svih deset dana festivala u toplom svibnju moći osvježiti Jamnicom, službenom vodom događanja.

ZDW 11

ZDW 12

ZDW 13

ZDW 14

ZDW 15

ZDW 16

ZDW 17

ZDW 18

ZDW 19

ZDW 20

ZDW 21

ZDW 22

ZDW 23

ZDW 24

ZDW 25

ZDW 26

ZDW 27

ZDW 28

ZDW 29

ZDW 30

ZDW 31

ZDW 32

ZDW 33

ZDW 37

ZDW 39

ZDW 40

ZDW 41

ZDW 42

Foto: John Pavlish

Učitati još
Zatvori