Tips & tricks: kako kombinirati više nijansa iste boje uz drvene akcente u domu

Tips & tricks: kako kombinirati više nijansa iste boje uz drvene akcente u domu

@restored_haven

Po povratku s ljetovanja, preplanuli i odmoreni uvijek smo spremni na nove promjene. Osim onih na osobnom nivou dolazak kući nakon nekoliko tjedana izbivanja čini se kao savršen trenutak da razbijanje rutine i uljepšavanje atmosfere novim idejama. Jedan od najvećih trendova koji interijerima vlada od početka godine je kombinacija jedne boje u više nijansa. Favoriti su dakako neutralne palete s tonovima sive, smeđe i krem. Inspiraciju smo pronašli u domu stilistice Shelley Caldwell kojim vlada topla nijansa boje kave s drvenim akcentima u rustikalnom stilu.

Kombiniranje nijansa

@restored_haven

Kako urediti elegantan i moderan dom koji izgleda ‘skupo’, a u njemu se istovremeno osjećate jako ugodno? Odgovor se krije u kombiniranju više nijansa iste boje kroz svaki segment interijera. Izaberite svoju omiljenu i prepustite se beskrajnoj igri podtonova koji će se u slojevima savršeno stopiti u jednu cjelinu. Ako se držite jedne boje ne možete pogriješiti jer se različite nijanse jednostavno ne mogu međusobno tući. Harmonija se postiže upravo tom analogijom, odvažite se na višeslojno preklapanje najdražih tonova izabrane boje. Dom stilistice interijera odiše nekim pustinjskim šarmom s obzirom na to da je cijeli interijer pretočila u pješčanu paletu s naglaskom na drvene detalje i namještaj u prostorijama.

Drveni akcenti

@restored_haven

Dobro je poznato da osim boja, odabir materijala, točnije – prirodnih materijala igra ključnu ulogu u stvaranju tople atmosfere u domu. Tim se trikom poslužila i dizajnerica za uređenje svog interijera, a kroz svaku prostoriju protežu se akcenti od drva. Pletene košare s poklopcem unose dašak rustikalnog štiha koji je neodoljiv u svako doba godine.

@restored_haven

Konzolni stolići i stalaže od crnog metala na sporednim zidovima izvrsno su upotpunili prazan prostor i dodali punoću interijeru. Jedan od savjeta koje ćete čuti od profesionalaca je da se odvažite na odabir različitih vrsta drveta. Suprotnosti se i u ovom slučaju privlače, poigrajte se kombinacijom visokog sjaja i matiranog finisha. Dodatnu čar unose komadi s naglašenim šarama i godovima.

Slojevi, teksture i uzorci

@restored_haven

Bogati materijali, višeslojne zavjese i raskošni tepisi najbolji su saveznik u dizajniranju toplog životnog prostora u koji ćete se s nestrpljenjem uvijek vraćati. Nije tajna da su upravo teksture najbolji alat za podizanje dojma, a ako još k tome pridodate i sofisticirane uzorke rezultat vas neće iznevjeriti. Ručno izrezbarene vaze i zdjele u rezidenciji dizajnerice dobile su poseban status. Osim neodoljivog eukaliptusa i mahovine koje unose dašak zelenila u interijer divno izgledaju i prazne.

@restored_haven

Taburei na prugice, košare umjesto slika na zidovima i rasvjeta u različitim oblicima uz coffee table knjige dodatak su koji će razbiti monotoniju iste boje u cijelom prostoru. Nijansa slonovače izgleda odlično u šarmantnom obiteljskom domu, a osim kroz velike komade namještaja preslikala se na tkanine, dekoracije i detalje koje životni prostor pretvaraju iz stana u dom.

@restored_haven

Foto: Instagram (@restored_haven)

Učitati još
Zatvori