Što nam ove jeseni donosi Plan D?

Što nam ove jeseni donosi Plan D?

Nakon godišnjih odmora i ljetnih provoda kraj kolovoza i početak rujna donose nova događanja koja će začiniti kraj ljeta i početak jeseni u Zagrebu. 27. rujna počinje mnogima omiljeni festival PLAN D i tajat će do 30. rujana ove godine.

Plan D

Ove godine Plan D postavlja pitanje postoji li dizajn koji ne dizajnira za korisnika, nego za ljude, aktivno promišljajući cjelokupni ekosustav nastanka i primjene jednog proizvoda? Na ovo pitanje pokušat će odgovoriti ovogodišnjim tematskim okvirom festivala, u kojem će dizajnersku praksu sagledati iz perspektive etičkog djelovanja. Odnos dizajna i etike može se promatrati na više načina. Primjerice, mapiranjem problema koje dizajn prepoznaje i nastoji rješiti, također kroz dizajn kao kritičku praksu, koja otvara etička pitanja vezana za načine na koje razvijamo i primjenjujemo tehnologiju. No, možda najsloženije – promišljanjem holističkih načina na koje dizajn može stvarati održive, društveno odgovorne i etički prihvatljive tehnološke proizvode, kao i njihove procese nastanka.

Festival i ove godine otvara natječaj za izlaganje na Međunarodnoj izložbi mladih autora. Natječaj je otvoren za projekte svih tema, sadržaja i formata iz svih sfera dizajnerskog djelovanja: od grafičkog, industrijskog, modnog i spekulativnog dizajna, preko dizajna digitalnih medija i interakcija do dizajn istraživanja i tipografije.

Više informacija o natječaju i programu Plana D možete saznati ovdje.

Učitati još
Zatvori