Predivan i funkcionalan stan okružen zelenilom idealan je za zagrebačku četveročlanu obitelj
Predivan i funkcionalan stan okružen zelenilom idealan je za zagrebačku četveročlanu obitelj

Predivan i funkcionalan stan okružen zelenilom idealan je za zagrebačku četveročlanu obitelj

Četveročlana obitelj iz Zagreba željela je dom okružen zelenilom u kojem će se moći opustiti nakon užurbanog radnog ritma tijekom tjedna. Idealan stan veličine 215 m2 pronašli su na Šestinama. Za pomoć pri uređenju obratili su se arhitektici Jeleni Radelj Bokarica iz Ars studio s kojom su ranije surađivali na projektima uređenja prodajnih prostora i ordinacije i koja je poznavala njihove navike, filozofiju življena i stil uređenja. Radeći na projektima uređenja interijera u Hrvatskoj i Londonu arhitektica je unijela koloristiku engleskih interijera u kombinaciji tamno plave i puderasto roze boje u kombinaciji s ugodnim efektom drva hrvatskog hrasta.

Stan je uređen u kombinaciji suvremenog i skandi stila u monokromatskoj paleti boja. Vlasnici su željeli da je stan topao i ugodan što je postignuto korištenjem drva, te dodavanjem roze boje na jastucima, stolicama i detaljima za uređenje.

Funkcionalnost po mjeri vlasnika

Kao u svakom projektu krenulo se od toga da se zadovolji funkcionalnost stana, da se stan organizira i isprojektira po mjeri vlasnika. Osnovni izazov je bila organizacija kuhinje, blagovaonice i dnevne sobe u velikom open space-u površine 70,00 m2 koji se nadovezivao na otvoreni ulazni prostor. Arhitektica je iznašla rješenje s kojim su vlasnici stana bili oduševljeni gdje je kreiranjem pregrada od drva i ugradbenih ormara prostor zoniran, ali je ostao vizualno povezan i funkcionalan. Spavaće sobe s garderobom i kupaonicama su odvojene i nalaze se u sjevernom dijelu stana. 

Namještaj po mjeri

Velik dio namještaja kao kuhinja, ugradbeni ormari, garderoba napravljen je po mjeri. Arhitektica uvijek savjetuje ukoliko budžet dozvoljava da vlasnik stana uloži u izradu namještaja po mjeri s kojim se postiže maksimalna iskorištenost prostora u stilu uređenja koji odgovara vlasniku. Za izradu drvenih pregrada koje prelaze u police i ormare i nastavljaju se na kuhinjske elemente korišten je masiv hrasta, dok je kuhinja izvedena od lakiranog i furniranog medijapana. Investitorica je željela radnu ploču u kuhinji u jednom komadu te je izvedena iz bijelog korijana, dok je efekt mramora na zidu dobiven korištenjem velikoformatnih pločica. 

Dom ugodan za življenje

Isti materijali i paleta boja prenesena je u spavaće sobe. U roditeljskoj sobi pregradni zid s kliznim vratima kojim je soba odijeljena od garderobe izveden je od drvenih obloga koje je ujedno lijepa pozadina krevetu ravnih linija s dugom policom iznad uzglavlja za obiteljske slike s čestih putovanja i vesele teglice penjućih biljaka. U dnevnoj sobi nalazi se velika sofa Cloud od Prostorie.

Ars studio je mali tim arhitekata pod vodstvom arhitektice Jelene Radelj Bokarice s fokusom na interijeru stanova, obiteljskih kuća,  poslovnih i javnih prostora. Sa školovanjem u Italiji i Engleskoj, te iskustvom rada na projektima uređenja interijera u Europi i velikoj ljubavi kreiraju  inspirativne prostore za svoje klijente. 

 

Foto: Ars Studio

Učitati još
Zatvori