U ovaj bismo prostran luksuzan stan u Zagrebu odmah uselili

U ovaj bismo prostran luksuzan stan u
Zagrebu odmah uselili

Predstavljamo vam moderan, luksuzan i elegantan interijer IQON STUDIA za život peteročlane obitelji. Stan se prostire na unutarnjoj površini od 165m2, velikoj terasi kao produžetak dnevnog boravka te prekrasnoj krovnoj terasi od 150m2 gdje se život seli tokom toplih dana sa divnim pogledom na grad.

Klijenti su IQON timu u ovom projektu dali potpunu slobodu u kreiranju njihovog novog doma. “Moramo naglasiti da je ovo bio vrlo lijep koliko i zahtjevan projekt za IQON gdje je od početka projektiranja do useljenja prošlo svega nekoliko mjeseci. Dobrom komunikacijom i suradnjom s klijentima, donošenjem brzih odluka, velikim entuzijazmom i energičnošću rezultat je fantastičan.

Moderan stan za peteročlanu obitelj

Samim ulaskom u stan dobiva se jasna slika o elegantnom, profinjenom i toplom prostoru. U ulaznom hallu nas dočekuje zanimljiva kompozicija ‘garderobnog ormara’ sa furniranom zidnom oblogom i letvicama od masiva, nišom od zlatnog metalnog okvira, ogledalom te policom izvedenoj u calacatta keramičkoj oblozi. Ovi materijali se dalje protežu kroz cijeli stan.

Dnevni prostor je centar stana u kojemu se nalazi dnevni boravak, blagovanje te mala zelena oaza skrivena zanimljivom, perforiranom aluminijskom pregradom. Dodatnu čar zelenoj oazi daje kompozicija visećih lampi. Prostor TV-a smješten je na vrlo dugačkom zidu dnevnog prostora. Kako bi ostvarili zanimljivu kompoziciju, a istovremeno funkcionalnu cijelinu, izvedena je čvrsta baza cijelom duljinom zida u calacatta keramičkoj oblozi, s jedne strane kamin na bioetanol, dok je s druge strane otvorena polica. Pozadina zida obučena je u crno staklo sa vertikalnim prečkama od eloksiranog aluminija.

Gornju zonu TV zida čine viseći ormarići izvedeni od furnira. Kako bi se vizualno smanjila velika duljina cijele kompozicije postavljen je veliki kameni blok koji svojom monumentalnošću stvara novu dimenziju TV kompozicije. Kutna garnitura, fotelja i tepih su toplih zemljanih tonova. Skulpturalni blagavaonski stol smješten je u simetriji sa centralnim zidom i staklenim kliznim vratima koje povezuju dnevni dio sa ulaznim prostorom s jedne te kuhinjom sa suprotne strane. Kako bi se dodatno naglasila pozadina stola, na zid je postavljena velika apstraktna slika, naručena isključivo za ovaj projekt te viseća rasvjeta valjkastog izduženog oblika.

Kuhinja je zasebna prostorija stana. Izrađena je po mjeri u više materijala, donji elementi u sivom medijapanu, gornji elementi crni medijapan te visoki blok kuhinje u furniru. U sklopu kuhinje izveden je manji šank za ispijanje jutarnje kave.

Dječiji trakt čine tri spavaće sobe, dječja kupaona, gostinjski wc i spremište. Dječje sobe su vrlo jednostavne i funkcionalne s namještajem izrađenim po mjeri u antracit sivom i bijelom medijapanu. U dječjoj kupaoni korištena je tamna podna keramika po uzoru na teraco, zidovi su svjetlo sive boje sa strukturom kamena dok su kupaonski ormarić i dio obloge zida izvedeni od drvenih furniranih letvica koje daju toplinu i karakter prostoru.

Roditeljski spavaći trakt čine kupaona, spavaća soba te muška i ženska garderoba. Spavaća soba je tamnija zbog ugodnijeg odmora. Tapecirani krevet smješten je u centru prostora. Njegova pozadina je zid obučen u furnirane panele koji interpretira drugo uzglavlje. Prekrasna roditeljska kupaona odiše čistoćom i luksuzom. Na podu je crna prošarana keramika, dok su zidovi svjetli u imitaciji mramora i na pojedinim djelovima okrugli perla mozaik. Eleganciju i toplinu kupaone dodatno naglasavaju furnirani namještaj i stropna drvena obloga.

U cijelom stanu posebna pozornost je posvećena rasvjeti kojom smo uspjeli dobiti različite scene ovisno o raspoloženju ili dobi dana. Indirektnom rasvjetom naglašeni su svi važni detalji unutar prostora.

U stanu je integrirana najmodernija tehnologija kao što je KNX sustav za inteligetno upravljanje, podno grijanje kao i stropno hlađenje te sustav rekuperacije zraka.

IQON STUDIO

Toni Guina, dipl.diz.

Ana Iskra Andabaka, dipl.ing.arh.

Foto: Marko Mihaljević

Preporuka

Zatvori