Stan u Šibeniku osvojio je nagradu za najljepšu privatnu nekretninu u Europi
Stan u Šibeniku osvojio je nagradu za najljepšu privatnu nekretninu u Europi

Stan u Šibeniku osvojio je nagradu za
najljepšu privatnu nekretninu u Europi

Jedna od najvećih i najprestižnijih svjetskih nagrada iz područja arhitekture, graditeljstva, dizajna interijera i poslovanja nekretninama, International Property Awards, ove godine je stigla u ruke domaćeg arhitekta Ante Vrbana. Ova nagrada na jednom mjestu okuplja petstotinjak radova najetabliranijih europskih arhitektonskih i dizajnerskih studija.

Na dodjeli koja se tradicionalno svake godine održava u Londonu, Vrban je trijumfirao u čak dvije kategorije.

Biser smješten u centru Šibenika

Za svoj pitoreskni stan u centru Šibenika pobijedio je u kategoriji Residential Interior Private Residence i na taj mu način i službeno priskrbio titulu najljepše privatne nekretnine u Europi. Stan je smješten na prvoj etaži u palači Šižgorić na šibenskoj rivi, a arhitekt mu je podario suvremeno lice.

Stan se prostire na 90 kvadrata, a sastavljen je od prostranog dnevnog boravka, kuhinje, spavaće sobe, kupaonice i toalet za goste. U njemu je provedena potpuna renovacija te je ogoljen od naknadnih građevinskih intervencija. Arhitekt Vrban je prethodno istaknuo kako je stan obnovljen najnovijim tehnologijama obrade materijala, ali u duhu svog razdoblja.

U prilog tome ide i podatak kako su obnovljeni originalni prozori i škure te popravljeni vitraji uvezeni iz Italije, koji već po dolasku plijene vašu pažnju. Interijer je zahvaljujući velikim prozorima okupan svijetlom, a s njih se pruža prekrasan pogled na kupolu Šibenske katedrale.

Ante Vrban o nagradi

“Iznimno sam počašćen što je moj rad još jednom valoriziran na međunarodnoj sceni. Iza mene je preko dvadeset internacionalnih nagrada i one su zapravo jedini objektivan pokazatelj vrijednosti onoga što stvaram i radim svih ovih godina, pogotovo što sam nagrađen za dva potpuno različita stila interijera i arhitekture. Bila je ovo i lijepa promocija naše zemlje u Londonu, što se uvijek posebno trudim provući kroz svoj posao. Činjenica da dolazim iz ovako lijepe, ali malene zemlje nikada mi nije bila opravdanje za ne pokušati u svijetu i to poručujem svim mladim ljudima na putu kao što je moj. Isplati se raditi pa onda sanjati veliko i sanjati puno”, otkrio je Ante Vrban povodom dobitka spomenute nagrade.

Foto: Ante Vrban, PR

Učitati još
Zatvori